Koronavirüs hangi kulüpte ne kadar çıktı? İşte detaylar...

26.06.2020 - 13:11 | Son Güncellenme: 26.06.2020 - 13:16

Koronavirüs salgını dünya çapında infial yaratırken, Türk futbolunu da sert bir şekilde vurdu. Türk futbolunun öne çıkan kulüp ve isimlerinde pozitif vakalara rastlandı.

Koronavirüs hangi kulüpte ne kadar çıktı? İşte detaylar...

AJANSSPOR - DETAY HABER

Koronavirüs salgını nedeniyle ara verilen Türk futbolu için 'devam' kararı alınırken, birçok kulüpte de pozitif vakalara rastlandı.

 

Fenerbahçe'de Cenk Renda ve Burak Kızılhan

Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri Burak Kızılhan, sarı-lacivertli kulüpte toplam 11 pozitif vaka görüldüğünü açıklamıştı.

Kızılhan, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Pandemi sürecinde, 20 Mart 2020 tarihinden bu yana, kulübümüzde, futbol branşında 1 futbolcumuz ile 1 sağlık heyeti ve 2 idari çalışanımız olmak üzere 4, basketbol şubemizden 2 basketbolcumuz, 1 teknik ekip çalışanımız ve 2 idari personelimiz olmak üzere 5, boks şubesinden 1 sporcumuz, bir kişide yönetim kurulunda olmak üzere toplamda 11 adet vakaya rastlanmıştır. "

Beşiktaş'ta toplam 24 vaka

Beşiktaş'ta mayıs ayı başında aralarında başkan Ahmet Nur Çebi'nin de bulunduğu 12 isimde koronavirüs vakası görülmüştü. Daha sonra 9 Mayıs'ta 2 isimde ve 14 Mayıs'ta 8 isimde daha pozitif vakaya rastlanırken, dün de 2 futbolcunun koronavirüs testinin pozitif çıktığı bildirildi. Böylelikle siyah-beyazlılarda toplam 24 vakaya rastlandı.

 

Galatasaray'da kilit isimler

Galatasaray'da ise teknik direktör Fatih Terim, ikinci başkan Abdürrahim Albayrak, başkan yardımcısı Yusuf Günay ve performans ekibinden bir kişide koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıklanmıştı.

 

Kasımpaşa'da 2 isim

14 Mayıs'ta yapılan açıklamada, Kasımpaşa'da 2 isimde koronavirüse rastlandığı bildirilmişti.

 

2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Sancaktepe FK'da 9 isimde koronavirüs testinden pozitif sonuç aldıklarını açıklamıştı.

Ankaragücü'nde Ricardo Faty'nin koronavirüs testi pozitif çıkarken, Senegalli oyuncu kısa süre içerisinde hastalığı atlatmıştı.

 

Yeni Malatyaspor'da 5'i futbolcu olmak üzere 6 kişi

Yeni Malatyaspor'da 5'i futbolcu olmak üzere 6 isimde koronavirüse rastlanmıştı.

Kulüpten yapılan açıklamada, "Yapılan testler neticesinde dört futbolcumuz ve bir personelimizde pozitif vakaya rastlanılmış, üç de şüpheli vaka tespit edilmiştir. Ayrıca daha önce Kovid-19 testi pozitif sonuçlanan bir personelimizin testi negatif sonuçlanmış, bir futbolcumuzun testi ise tekrar pozitif sonuçlanmıştır. Pozitif sonuçlanan personel ve profesyonel futbolcularımızın takip ve tedavi süreçlerine ilgili prosedürler dahilinde derhal başlanmıştır." ifadeleri kullanılmıştı.

 

BB Erzurum'da 11 isim 5 günde negatife döndü

BB Erzurumspor'da ise 13 Mayıs'ta tam 11 kişinin koronavirüs testi pozitif çıkmış, 18 Mayıs'ta ise yeni bir açıklama yapılarak 11 ismin de testinin negatife döndüğü bildirilmişti.

Yılmaz Vural da yakalandı

Geçtiğimiz günlerde Akhisarspor'da Yılmaz Vural ve 3 futbolcunun yanı sıra 8 isimde pozitif vakaya rastlanmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler