Koronavirüs sonrası iflas tehlikesi! Schalke...

09.04.2020 - 12:01 | Son Güncellenme: 09.04.2020 - 12:01

Almanya Ligi ekiplerinden Schalke 04 buhranlı bir dönemde. Mali açıdan zor bir dönem geçiren Schalke'de iflas bayrağının çekilmesi gündemde. Yöneticiler kurtuluş formülü konusunda görüşmeler yapıyor. Schalke batıyor mu? Çarpıcı gelişme...

Koronavirüs salgını kulüpleri mali açıdan zor duruma düşürdü. Almanya Ligi ekiplerinden Schalke 04 de bu zorluğu en derinden hissedecek kulüplerden biri oldu. Schalke'nin ne kadar borcu var? Schalke batıyor mu? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Schalke, mali bir buhran yaşıyor

EMRAH KARALİNÇ/AJANSSPOR

Almanya Ligi'nin köklü kulüplerinden biri olan Schalke 04 bu aralar mali buhran yaşıyor. 197.7 milyon Euro borç sebebiyle Schalke, adeta hayatta kalabilmek için bir savaş veriyor.

Taraftarlardan anlayış bekleniyor

Schalke, taraftarlara sattığı biletlerin geri ödemesi konusunda anlayış bekliyor. Eğer taraftarlar, bu konuda kulübe destek olursa, Schalke teşekkür olarak taraftarlara birer forma hediye edecek.

İflas ile karşı karşıya kalabilirler

Dernek şu anda ekonomik olarak ciddi bir sıkıntıyla karşı karşıya. Özellikle geri ödemeler konusunda yaşanacak sıkıntı, büyük problemlerin gelişinin habercisi. Her yapılacak feragat ise hayati öneme sahip.

Tönnies, tehlikeye dikkati çekmişti

Schalke'nin Denetleme kuru başkanı Clemens Tönnies, "Schalke için endişeliyiz" açıklamasını yaptı. Mayıs ayı başından itibaren liglerin başlaması ise bir kurtuluş olacak. Çünkü yayın gelirleri bu sıkıntıda adeta antibiyotik gibi gelecek.

Jobst son durumu anlattı

İflasla karşı karşıya kalmak istemeyen yöneticiler de bu aralar tedirgin. Pazarlama Direktörü Alexander Jobst, Bild'e yaptığı açıklamada, "Çağrımıza olumlu tepkiler var. Bu zor zamanda taraftarlarımızın feragatı dahi çok önemli. Alacaklarından kesinti yapılmasına olumlu dönüş yapan futbolculara da ayrıca teşekkür ederim" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler