Koronavirüs tablolarında ağır hasta sayısı nedir, ne anlama gelir?

01.08.2020 - 13:52 | Son Güncellenme: 01.08.2020 - 13:52

Son dakika koronavirüs haberlerleri… Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın paylaştığı günlük koronavirüs vaka tablolarındaki ağır hasta sayısı nedir, ne anlama gelir? İşte detaylar…

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bundan sonra paylaşacağı koronavirüs günlük vaka sayısı tablolarında ağır hasta sayısını paylaşacağını duyurmuştu. Bunun üzerine vatandaşlar ise, koronavirüs tablolarında ağır hasta sayısı nedir, ne anlama gelir sorusuna yanıt arıyor! İşte detaylar..

Koronavirüs tablolarında ağır hasta sayısı nedir, ne anlama gelir?

Türkiye'nin koronavirüs ile olan mücadelesi sürüyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs günlük vaka sayılarını Twitter hesabından ve bakanlığın sitesinde vatandaşlarla paylaşıyor. 

Son dönemde verilen tablolarda yoğun bakım ve entübe hasta sayısının yer almaması ise dikkatleri çekti. Koca, bu konuyla ilgili olarak ''Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosunda, bundan sonra, salgın boyunca oluşan uluslararası standarda uygun olarak, Ağır Hasta sayısı da verilecek. Yeni ve toplam hasta sayısına ek olarak, seyir hakkında detaylı bilgi sunması için Zatürre Oranı gösterilecek'' açıklmasında bulundu.

Tabloda yer alan ağır hasta sayısının, yoğun bakım ve entübe hasta sayısının yerini aldığı düşünülüyor.

Senin için hazırladığımız haberler