Koronavirüs tedavisi bulundu mu? 36 kişi bu ilaçla kurtuldu...

27.03.2020 - 00:10 | Son Güncellenme: 27.03.2020 - 00:33

Koronavirüsü tüm dünyayı sarsmaya devam ederken Fransa'nın aşıyı bulduğu iddia edildi. Hangi ilaçlar kullanılıyor, iğne mi hap mi kullanılıyor. Kaç kişi iyileşti, sıtma ilacı hidroksiklorokin (HCQ) ile azitromisinin corona virüsüne faydası oldu mu ve daha fazlası için detaylar haberimizde...

Koronavirüs tedavisi bulundu mu? 36 kişi bu ilaçla kurtuldu...

Fransa'da koronavirüs tedavisi bulundu mu? Tedavi uygulanan 36 hastanın tümü kısa sürede iyileşti.. Fransa'da yapılan çalışmalar sonrasında koronavirüsü tedavisi görenlerin 6 günde bu ilaç sayesinde iyileştikleri gündeme düştü. Fransız hükümeti ise bu iddiaları doğruluyor.

 

Fransız hükümeti tarafından yürütülen bir çalışmaya göre sıtma ilacı hidroksiklorokin (HCQ) ile azitromisinin Kovid-19 hastalarının tedavisinde işe yaradığını onayladı. International Journal of Antimicrobial Agents’ta yayımlanan çalışmada, bu kombinasyonla yapılan tedavi, 36 Kovid-19 hastasında önemli ve umut verici sonuçlar verdi.

''Bakteriyel süperenfeksiyonu önlemek amacıyla, hidroksiklorokin ile tedavi edilen hastalardan altısı, günlük elektrokardiyogram kontrolünde, ilk gün 500 mg, sonraki 4 gün 250’şer gram olmak üzere azitromisin aldı.” 

Son zamanlarda kamuya açıklanan bir çalışmada Gautreta ve araştırmacılardan oluşan ekibi, Mart’ın başından ortasına dek 20 hastayı bir hastanede günlük 600 mg hidroksiklorokin ile tedavi etti.

Kalan 16 hastaya kontrol amacıyla ilaç verilmedi. 6 gün sonra, hidroksiklorokin ve azitromisin kombinasyonu verilen hastaların arasında Kovid-19 taşımaya devam eden vaka yüzdesi %5’ten daha azdı.

Bu kombinasyonla yapılan tedavi, yalnızca klorokin alan hastalardan daha iyi sonuç veriyor.

.

Senin için hazırladığımız haberler