"Koronavirüse yakalanan futbolcular 1 yıl futbol oynayamaz"

11.05.2020 - 19:20 | Son Güncellenme: 11.05.2020 - 19:20

TFF'nin açıkladığı protokoller yeterli mi? Ligler oynanabilir mi? Futbolcuların kariyerleri tehlikede mi?

Radyospor'da Yeşil Koltuk programında Can Çobanoğlu ve Eyüp Yıldız'ın sorularını yanıtlayan Dr. Tunç Çelebi'nin açıklamaları şu şekilde:

Meslek hayatları bitebilir...

"Bu top oynanamaz. Bir hekim olarak bunu söylüyorum. Bu sporların neden yapılamayacağını TBF ve TVF çok net bir şekilde açıkladı. Bir futbolcu koronavirüse yakalanırsa 1 sezon boyunca futbol oynayamaz. Koronavirüs akciğer, kalp ve bağırsaklarda etkili. Burada en başta akciğer etkileniyor. Akciğerde bir bağ dokusunun oluşması sporcuların meslek hayatını bitirebilir. Burada en büyük belirti halsizlik. Akciğer kapasitesi düştüğü için halsizlik oluşuyor. Burada korona hala tam olarak anlaşılamadı. Koronavirüs kalp zarının iltihaplanmasına bile yol açabilir. Bir futbolcunun kariyeri sonlanırsa bunun sorumluluğunu kimse alamaz. TFF'nin bu kararı alması çok büyük problemler yaratabilir. TFF'nin 49 sayfalık algoritmasını okudum. Bu şekilde futbol oynanamaz. Futbolcuların meslek hayatları sona erebilir."

Bu oyun oynanmamalı!

Dr. Tunç Çelebi son olarak TFF'nin açıkladığı protokolleri yorumladı ve şunları söyledi:


"Bu insanların uçağa binmeden bu maçları oynaması lazım. TFF bir algoritma çıkarmış ancak bu algoritmayla futbol oynanmaz. Testlerin %40 yanılma payı var. Futbolcular her maçtan önce akciğerlerine baktıramazlar. Burada eğer 1 kişide koronavirüs çıkarsa 25 kişi karantina altına girmek zorunda. Bunun hukuksal bir tarafı da var. Hastalanan futbolcunun sorumluluğu kime ait olacak? 40 yıllık cerrah olarak konuşuyorum. Alt liglerdeki takımlara bu protokolleri anlatmak imkansız. İnsan sağlığı futboldan çok daha önemli. Bu çocukları arenaya çıkmış boağalar gibi görmemeliyiz. Şu anda futbolu konuşmak kadar lüks bir şey olamaz. Bu oyun oynanmamalı. Bu karar bence alınacak ve maçlar oynanmayacak. Bunu oynatamazlar."

Senin için hazırladığımız haberler