Koronavirüsle mücadele için şirket politikasını değiştirdi!

04.04.2020 - 12:01 | Son Güncellenme: 04.04.2020 - 12:05

Koronavirüsle mücadele için şirket politikasını değiştirdi!

Real Madrid’in eski futbolcusu Esteban Granero, koronavirüs salgınıyla mücadele etmek için şirketinin politikasını değiştirdiğini açıkladı.

Real Madrid altyapısında yetişen ve uzun yıllar İspanyol ekibinin formasını giyen Granero’dan alkış alan hareket.

Olocip isimli bir yapay zeka şirketine sahip olan 32 yaşındaki futbolcu, spor bilimi üzerine yaptıkları çalışmalara ara vereceklerini ve bundan böyle koronavirüs salgınıyla ilgili çalışmalar yapacaklarını açıkladı.

Şirketin amacı ne?

Marca gazetesine konuşan İspanyol oyuncu, “Ülkemizi yakından ilgilendiren çok ciddi bir problemle karşı karşıyayız. O yüzden koronavirüsü durdurmak için düzenlenen kampanyaya katılmaya karar verdik. Kaynaklarımızı geçici bir süreliğine bu epideminin davranış biçimini önceden tahmin etmek için modeller üretmeye harcayacağız. Bu sayede ülke genelindeki karantinanın ne zaman bitirilmesi ve kaynakları nerelere aktarmamız gerektiğini tespit edip bundan sonraki pandemilere daha iyi hazırlanacağız” dedi.

İspanya'da kaç kişi koronavirüse yakalanacak?

Şirketinin veri bilimcisi Ander Alcon da İspanya’daki durumla ilgili tahminleri aktardı:

“İspanya’da koronavirüsten etkilenenlerin sayısı 700 bini bulabilir ama en tepe nokta çoktan aşıldı. Bizim modelimize göre en tepe nokta 2 Nisan’dı. Yani en belirleyici noktayı geçtik. Tahminler hükümetin aldığı önlemlere göre değişiklik gösterebilir. O yüzden karantinanın tam olarak ne zaman sona ereceğini garanti edemeyiz. Ama istatistiksel olarak bu ayın sonu gibi gözüküyor.”

İspanya’da şu ana kadar 119 bin 199 kişi koronavirüse yakalanırken toplam 11 bin 198 kişi hayatını kaybetti.

Sezona Espanyol’de başlayan Granero devre arasında İspanya’nın üçüncü seviye ligi ekiplerinden Marbella’nın yolunu tutmuştu.

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler