"Koronavirüsü herkese eşitlik sağlıyor!"

18.04.2020 - 16:06 | Son Güncellenme: 18.04.2020 - 16:06

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve etkilerini gösterdiği yerlerde hayatı durma noktasına getiren koronairüsü, Formula 1 üzerindeki etkisini her geçen gün arttırıyor. Sezonun açılış tarihinin ve ilk 9 yarışın ertelenmesi, bazı takımların pilotlarının maaşlarında kesintiye gitmesi ve personellerini ücretsiz izinlere çıkarması ekonomik anlamda alınan önlemlerden birkaçı.

Durum böyle olunca F1 yönetimi ve FIA, virüs sonrası yarışlarda problem yaşanmaması ve her takıma eşitlik sağlamak adına 2020 araçlarının gelecek sene de kullanılması konusunda anlaşma sağladı. Normal şartlar altında 2021 yılında getirilmesi beklenen yeni kurallarda 2022'ye ertelendi.

"Bir eşitlik söz konusu..."

McLaren takım pilotlarından Lando Norris, Formula 1 ve FIA'nın koronavirüse karşı aldığı önlemleri ve kararların, takımlar için bir eşitlik olduğunu ifade etti. Eşitlik kavramı üzerinde duran genç pilot, bu eşitliğin araç gelişimi konusundaki eşit şartlar olduğunu söylemeyi de ihmal etmedi.

Motorsport.com'a konuşan Norris: "Bu süreçte hiçkimse evde oturup, düşünmek dışında araçlar üzerinde gelişim yapamıyor. Alınan kararlar herkes için en iyisi. Şampiyonluğa oynayan takımları için bu dönem bir avantaja dönüşmedi. Şu an hem lider takımlar, hem de orta sıradaki takımlar için bir eşitlik söz konusu. Kararları alan kişi ben değilim ama yine de yapılanlardan memnunum" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler