Köşe yazarları Galatasaray'ı yorumladı! "Utandınız mı!"

03.09.2023 - 09:27 | Son Güncellenme: 03.09.2023 - 15:42

Galatasaray, Süper Lig'de Gaziantep'e konuk oldu. Köşe yazarları, maçı 3-0 kazanan Sarı-Kırmızılılar'ın oyununu değerlendirdi. Kerem Aktürkoğlu'na ayrı parantez açıldı.

Köşe yazarları Galatasaray'ı yorumladı! "Utandınız mı!"

AJANSSPOR HABER

Trendyol Süper Lig'in 4'üncü haftasında Gaziantep FK deplasmanına giden Galatasaray, mücadeleyi 3-0 kazanmayı başardı. Köşe yazarları, Sarı-Kırmızılılar'ın galibiyetini ve sergilediği oyunu değerlendirdi. Yazarlar, Kerem Aktürkoğlu'nun performansına ayrı parantez açtı.

"G.Saray'ın Avrupa maçından sonra Gaziantep ile oynaması şanstı"

Fotomaç'tan Erman Toroğlu, "Galatasaray'ın ölüp ölüp dirildiği Avrupa maçından sonra Gaziantep gibi zayıf bir takımla oynaması kendisi için şanstı. Böyle olduğu halde bile Gaziantep, Galatasaray kalesinde pozisyonlar buldu. İki takım arasındaki tek fark Galatasaray'ın daha tecrübeli ve kaliteli futbolcuları olmasıydı" dedi.

Hakem performansını değerlendiren Toroğlu, "Hakem Ali Şansalan bazı pozisyonları kendisi gördü veremedi, VAR çağırdı karar verdi. Mesela Kerem Aktürkoğlu'nun attığı golden önce Kerem Demirbay'ın elle oynamasını bence görmesi gerekirdi" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Kerem ve Icardi'den sevgilerle
Habere Git

"Kerem, gecenin futbol ve adamlık adına en önemli hareketini yaptı"

Sabah'tan Ahmet Çakar ise "Kerem, belki de dün gecenin futbol ve adamlık adına en önemli hareketini yaptı. Egoist davransa, çaprazdan kaleye vursa belki gol olmayacak! Ama o geriden gelen Icardi'ye bıraktı, o ana kadar sahada var mı yok mu belli olmayan Icardi golünü yaptı. Icardi çok tuhaf bir futbolcu. Hayalet gibi. Gerçi istediği topları alamıyor ama o kadar fırsatçı ki o anı bulduğunda golünü yapıyor" dedi.

Çakar, hakem performansı hakkında "Hakem Ali Şansalan, G.Saray'ın attığı ama VAR'dan gelen el uyarısı ile iptal ettiği golde haklı. Ofsayt diye iptal edilen ve yine ofsayt diye iptal edilip VAR yardımı ile verilen golde de haklı. Ama penaltıda enteresan bir durum var. G.Antepli oyuncu İcardi'ye müdahalesini yaptığı anda aslında İcardi de sol eli ile rakibin suratına darbe vuruyor. Adeta aynı anda karşılıklı fauller var. VAR'ın yerinde olsam, bu kararını gözden geçirmesi için Şansalan'ı kenara davet ederdim" değerlendirmesinde bulundu.

"Okan Buruk, Tete'ye nasıl 62 dakika sabretti?"

Sabah'tan Ömer Üründül, yeni transfer Tete'nin performansını eleştirdi. Üründül, "Bence sahanın en iyisi Kerem Aktürkoğlu'ydu. Başta Boey olmak üzere geri 4'lü görevini kusursuza yakın yaptı. Benim bir anlamadığım konu ise sürekli top kaybeden hiçbir önemli aksiyonda bulunamayan geriye de hiç yardım etmeyen Tete'ye, Okan Buruk nasıl 62 dakika sabretti" dedi.

İlgini Çekebilir
Okan Buruk'tan tarihe yeni bir çentik daha!
Habere Git

"Son bölümlerde ağırlık çöktü"

Sözcü'den Ercan Taner, maçı değerlendirdi. "İlk yarının ortalarına kadar sahayı iyi parselleyen ve kontrol eden Galatasaray oldu" diyen Taner, "Ancak son bölümlerde ağırlık çöktü konuk ekibe… Savunmanın arkasına atılan toplar, savunma ve Muslera'yı zorlamaya başlamıştı. Furkan, ilk yarının son saniyesinde iyi kontrol ettiği topa kötü vurmasa, takımı soyunma odasına beraberlikle gidecekti" diye ekledi.

"Djilobodji’nin Icardi’ye hareketine sarı kart değil, kırmızı çıkmalıydı"

Fanatik'ten Deniz Çoban ise hakem performansını değerlendirdi. 2. ve 65. dakikalarda gelen VAR müdahalelerinin ve Icardi'nin pozisyonundaki penaltı kararının doğru olduğunu belirten Çoban, aynı pozisyonda Arjantinli yıldızın da sarı kart görmesi gerektiğini belirtti. Öte yandan Deniz Çoban, "Djilobodji’nin Icardi’ye hareketine sarı kart değil, kırmızı çıkmalıydı" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler