Galatasaray, Cheikhou Kouyate İçin Temaslarını Sıklaştırdı | Transfer Haberleri

İsa Kethüda
16.06.2022 - 12:53 | Son Güncellenme: 16.06.2022 - 13:28

Transfer haberleri. Crystal Palace ile sözleşmesi sona eren Senegal milli takımının kaptanlarından Cheikhou Kouyate için Galatasaray temaslarını sıklaştırdı

Galatasaray, Cheikhou Kouyate İçin Temaslarını Sıklaştırdı | Transfer Haberleri

AJANSSPOR-HABER

Sarı kırmızılılarda seçimden önce Dursun Özbek'in ekibi, Senegalli futbolcunun temsilcisiyle bağlantı kurup, seçim sonrasını bekleyip bekleyemeyeceklerini sormuş, evet bekleriz yanıtı almıştı. 

Galatasaray, Kouyate için teklif yapacak

Serbest oyuncu statüsünde olan ve defansif orta saha, stoper ve merkez orta saha olmak üzere üç pozisyonda oynayabilen Kouyate için sarı kırmızılılar resmî teklifini yapacak. 

Trabzonspor ve Fenerbahçe'nin de gündeminde

Oyuncu 3 yıllık sözleşme ve bonuslar hariç yıllık, 2.5 milyon Euro garanti para istiyor. Trabzonspor'un da transfer gündeminde olan Koayate için Fenerbahçe de görüşme teklifinde bulundu. 

Temsilcisi İstanbul'a geliyor

Oyuncunun temsilcisi Saffet Balkan, gelecek hafta İstanbul'a gelecek ve Fenerbahçe ile bir görüşme yapacak. Adana Demirspor ise erken davranarak 2 milyon Euro ederinde bir teklifte bulundu; ancak uzlaşma sağlanamadı.  

"Kouyate benim manevi oğlum"

Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan deneyimli oyuncunun temsilcisi Saffet Balkan, "Kouyate benim manevi oğlum. 17 yaşında onu yanımıza aldık; başka şartlarda Belçika'da yaşayamıyordu. 17 yaşından bu yana yanımda... 

"Kouyate için Türkiye her zaman olabilir"

Crystal Palace ile olan sözleşmesi bitti. Crystal Palace yeni sözleşme teklifini yaptı. Bizim de talebimiz var. Şu anda değerlendiriyoruz. Kouyate için Türkiye her zaman olabilir. İlgi var; ama şu anda somut bir gelişme yok. Arap yarımadasında da çok teklifler alıyoruz. Türkiye olabilir; neden olmasın. 

"Trabzonspor'la Ocak'ta bir görüşme yapmıştım"

Önceliği İngiltere'de kalmak; ama şartların olgunlaşması gerekir. Premier Lig'den Crystal hariç, iki takımla daha görüşüyorum. Bir tanesi de menajerler aracılığıyla bir teklif sundu. Trabzonspor'la Ocak'ta bir görüşme yapmıştım. Başkan Ahmet Ağaoğlu ile görüştüm. Premier Lig'de 300 maç oynadı. 

"Benim gönlümden Türkiye'ye getirmek geçiyor"

Bunların yüzde 90'ını 11'de oynadı. Benim gönlümden Türkiye'ye getirmek geçiyor. Bence teknik direktör olsam onu stoper oynatırım, çok temiz oynuyor. Ama geçirmiyor. Çabukluğu var. 

180 dakika oynayabilecek fizik yeterliliğe sahip... Teke tekte birisinin onu geçmesi çok zor. Sengegal milli takımda 85 maçı var ve takım kaptanlığı yapıyordu" dedi. 

İlgini Çekebilir
Mehmet Büyükekşi'den kulüplere yabancı sayısı müjdesi!
Habere Git

Öte yandan, geçtiğimiz sezon İngiliz ekibiyle 31 maça çıkan başarılı oyuncu 1 gol ve 1 asist kaydetti. 32 yaşındaki oyuncu daha önce FC Brüssel, Anderlecht, KV Kortrijk gibi takımlarda da forma giymişti.

İlgini Çekebilir
Yabancı sınırı kalkıyor!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler