Kovulmanın eşiğinden iki kupada hedefe!

15.04.2021 - 00:24 | Son Güncellenme: 15.04.2021 - 09:34

La Liga’da puan farkını 10’dan 1’e indiren, Şampiyonlar Ligi’nde Liverpool’u eleyip yarı finale kalan Zinedine Zidane, Real Madrid’in en sıkıntılı sezonunda mucizeye imza atıyor.

Kovulmanın eşiğinden iki kupada hedefe!

OZAN ERMİŞ-AJANSSPOR 

Şampiyonlar Ligi’nde Liverpool’u eleyerek yarı finale yükselen Real Madrid büyük bir geri dönüşe imza attı. Sezona transfer yapmadan başlayan, üstelik eldeki oyuncuların neredeyse tamamını sakatlıklara kurban veren, La Liga’da bir ara lider Atletico Madrid’in 10 puan gerisine düşen Beyaz Şimşekler’de şüphesiz bu başarının çok önemli bir mimarı var.

Şampiyonlar Ligi’ni üst üste 3 kez kazanan tek hoca

Bu isim böylesine şiddetli fırtınada gemisini limana doğru yanaştırmayı bilen Zinedien Zidane’dan başkası değil. Fransız çalıştırıcı, futbolculuğunun aksine nedense teknik direktörlüğünde bir türlü hak ettiği saygıyı göremedi. Bu durum 2016’da hiçbir takım çalıştırmadan biraz tepeden inme Real Madrid’in başına geçmesiyle ilgili olsa gerek. Ancak o hakkındaki “tecrübesiz” sıfatını, sadece 3 yıl içinde 3 Şampiyonlar Ligi kazanıp bu alanda tek olarak çoktan tarihin çöplüğüne attı. 

Ronaldo’suz da şampiyon oldu

Ayrıca “iyi futbolcudan iyi teknik adam olmaz” klişesini de paramparça etti. Yetmedi bu kez de ‘Ronaldo olduktan sonra herhalde kazanır’cılarla mücadele etmek zorunda kaldı. Öyle olsa bu sezon çeyrek finali dahi göremeyen Juventus’un şimdiye kadar çoktan Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırması gerekirdi! 

Hem savunma yapar hem savunma yaptırır!

Real Madrid’deki ikinci döneminde bu kez Cristiano Ronaldo’suz daha zorlu bir sınava giren Zidane bundan da alnının akıyla çıktı. Geçen sezon La Liga’da yine geriden gelip son haftalarda 10’da 10’la şampiyon oldu. Üstelik Real Madrid gibi genlerinde “Savunma yapmaz yaptırır” DNA’sı yüklü bir takımı 10 maçlık süreçte yalnızca 4 gol yiyerek defansı da mükemmel beceren bir ekibe dönüştürerek. 

Galatasaray kariyerinde kırılma maçıydı

Aslında Zidane’ın Real’i açısından geçtiğimiz sezonun hikayesi bu yıl için de bir referans niteliğinde. O zaman da kötü başlayan Beyaz Şimşekler’de bir maç vardı ki, hem takım hem de topun ağzına gelen Fransız hoca adına kırılma anı oldu. Bu, İspanyol devinin İstanbul’da Galatasaray’a konuk olduğu karşılaşmaydı. Eğer Real Madrid o maçı 1-0 kazanmasa belki de 2. Zidane dönemi erken sona erecekti.

Hazard ve Ramos’u hemen hiç kullanamadı

Bu sezon da bir takımın başına gelebilecek ne kadar terslik varsa başlarına geldi. Eden Hazard yalnızca 10 maç oynayıp sezonu kapattı. Savunmanın temel direği kaptan Sergio Ramos 4. ayına girdiğimiz 2021 yılında sadece 2 kere forma giyebildi. Bir ara sakat ve hasta futbolcuların sayısı, diğerlerini geride bıraktı, kulübün sağlık ekibi hakkında soruşturma açıldı. Teknik direktör Zinedine Zidane da Covid’e yakalanıp karantinaya girdi. Ve yetmezmiş gibi Kral Kupası’nda 3. Lig takımı Alcoyano’ya elenildi.

‘Bu muameleyi hak etmiyorum’

Tüm bu olumsuzluklarla beraber belki de tarihin en dar Real Madrid kadrosuyla mücadele veren 48 yaşındaki futbol adamı, Huesca maçı öncesi adeta patladı ve “Bu muameleyi hak etmiyorum. Biz 10 yıl önce değil daha geçen sezon lig şampiyonluğunu kazandık ve biraz saygı bekliyorum. Siz (basın) bana çok şey söylüyorsunuz. Gitmemi istiyorsanız yüzüme söyleyin. Sadece arkamdan konuşuyorsunuz" ifadeleriyle sert çıkış yaptı.

Tam bir El Clasico canavarı

Real Madrid, 6 Şubat’ta oynanan o karşılaşmayla girdiği 10 maçlık periyotta 8 galibiyet, 2 beraberlikle 26 puan topladı ve El Clasico’yu da kazanarak yeniden şampiyonluğun en ciddi adayı haline geldi. Clasico demişken ayrı bir parantez açmamız da gerekiyor. Zira Zidane’ın Barcelona'ya karşı 11 maçta 6 galibiyetle (3 beraberlik, 2 yenilgi) büyük üstünlüğü bulunuyor. Ayrıca bugüne kadar Camp Nou deplasmanında çıktığı 6 karşılaşmanın birini bile kaybetmedi. 

La Liga’da ipleri eline geçirdi

İspanya Ligi’nde son 8 haftaya girilirken Atletico Madrid’in 67, Real Madrid’in 66, Barcelona’nın ise 65 puanı bulunuyor. Rakipleriyle maçlarını tamamlayan Zidane’ın ekibi hem Atletico hem de Barça’ya karşı ikili averajı hanesine yazdırdı. Üstelik bu iki takımın birbirleriyle maçı olduğu da düşünülünce Beyaz Şimşekler şampiyonluğa en yakın takım gibi görünüyor.

Yeniden 'dahi hoca' oldu

Real Madrid, Şampiyonlar Ligi yarı finalinde ise Chelsea ile kozlarını paylaşmaya hazırlanıyor. Zinedine Zidane sezon sonunda çifte kupaya uzanabilir mi bilinmez ama bu şartlarda şimdiden kendisinin de söylediği gibi “büyük saygıyı” hak ettiği kesin. Nitekim dün Liverpool maçı biter bitmez Marca'nın Zidane fotoğrafıyla beraber attığı "Dahi" manşeti Fransız efsanenin, rakipleri kadar İspanyol basınını da dize getirdiğinin kanıtı oldu.

Zidane’ın Real Madrid’e kazandırdığı kupalar

3 X Şampiyonlar Ligi: 2016, 2017, 2018

2 X La Liga: 2017, 2020

2 X UEFA Süper Kupa: 2016, 2017

2 X Kulüpler Dünya Kupası: 2016, 2017

2 X İspanya Süper Kupası: 2017, 2020

Zidane’ın Real Madrid karnesi

Maç: 253

Galibiyet: 169

Beraberlik: 49

Yenilgi: 35

Puan Ortalaması: 2.20
 
 
 

Senin için hazırladığımız haberler