Köydeki erkeklerle futbol oynarken parlayan Yıldız! Fenerbahçe…

Cüneyt Muharremoğlu
01.10.2022 - 12:29 | Son Güncellenme: 01.10.2022 - 12:33

Köyde erkeklerle futbol oynarken keşfedilen 16 yaşındaki Bingöllü Rümeysa Yıldız, Cristiano Ronaldo'yu örnek alıyor, Fenerbahçe’de oynamayı hayal ediyor.

Köydeki erkeklerle futbol oynarken parlayan Yıldız! Fenerbahçe…

AJANSSPOR HABER

Bingöl merkeze bağlı Güveçli köyünde 3 yıl önce erkeklerle futbol oynarken, antrenörü tarafından keşfedilen 16 yaşındaki Rümeysa Yıldız örnek olarak Cristiano Ronaldo'yu gördüğünü belirterek “Fenerbahçe’de oynamayı hayal ediyorum" dedi.

Sokakta futbol oynamaya başladı 

Güveçli köyünde yaşayan Bingöl Spor Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi Rümeysa Yıldız, 4 yıl önce erkek çocuklarla futbol oynamaya başladı. 3 kız kardeşi olan Rümeysa’nun futbol merakı, zamanla tutkuya dönüştü. 

İlgini Çekebilir
Galatasaray ve Fenerbahçe kadın futbol takımına sponsor
Habere Git

Tesadüfen gördü, babasını ikna etti

3 yıl önce aynı köyde yaşayan şimdiki antrenörü Ali Kıtay, Rümeysa’yı futbol oynarken gördü. Kıtay, Rümeysa’nın babasıyla konuşarak futbola kazandırmaya karar verdi. Ailesinin de desteğini alan Rümeysa, spor lisesinin yetenek sınavlarına girdi. 

Spor lisesine girmeyi başardı

Rümeysa, birçok rakibini geride bırakıp, derece yaptı ve  Bingöl Spor Lisesi’ne girdi. Okulun futsal takımında da forma giyen Rümeysa, hayalinin Fenerbahçe ve milli takımda oynamak olduğunu söylüyor.

İlgini Çekebilir
UEFA Yılın Kadın Futbolcusu adayları belli oldu
Habere Git

Cristiano Ronaldo’yu örnek alıyor

Rümeysa Yıldız, “Yaklaşık 3 yıldır futbol oynuyorum. Bingöl’de kadın futbol takımı olmadığı için okulda futsal takımında oynuyorum. İl birinciliklerimiz oldu. Ronaldo'yu kendime örnek olarak görüyorum" dedi.

Antrenörü böyle keşfetmiş 

Antrenör Ali Kıtay ise Rümeysa’yı nasıl keşfettiğini şöyle anlattı: “3 yıl önce iş çıkışından köye giderken akşam saatlerinde sokak ışıklarının altında futbol oynayanlar vardı. Bunların içerisinde sadece Rümeysa'yı  gördüm. Haberi olmadan 5-6 dakika uzaktan onları seyrettim. Beni şaşırtan bir olay oldu.”

“Dezavantajı futbol takımı olmayan Bingöl’de yaşaması”

‘Rümeysa'nın en büyük dezavantajı Bingöl'de yaşaması yani burada bir kadın futbol takımının olmaması’ diyen Kıtay, Bingöl’de birçok yetenekli çocuk olduğuna dikkat çekti. Antrenör, “Rümeysa Bingöl'de olmamış olsaydı, kadın futbol takımlarının olduğu illerde yaşamış olsaydı, belki de bugün milli takım formasını giymiş olurdu. İnşallah sahip çıkan olur. Güzel yerlere geleceğine inanıyorum" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler