KPSS Lisans optik yayınlandı mı? Soru ve optik...

22.10.2020 - 14:48 | Son Güncellenme: 22.10.2020 - 14:52

KPSS Lisans sorularının açıklanmasından hemen sonra sınava giren adaylar optik ve soruların açıklanıp açıklanmadığını araştırmaya başladılar. Peki optik açıklandı mı, optik yayınlandı mı, KPSS Lisans kitapçıkları ve optikleri, 2020 kpss lisans optik giriş yap gibi araştırmalar sürüyor. İşte tüm detaylar...

KPSS Lisans optik yayınlandı mı? Soru ve optik...

KPSS Lisans sorularının açıklanmasından hemen sonra sınava giren adaylar optik ve soruların açıklanıp açıklanmadığını araştırmaya başladılar. Peki optik açıklandı mı, optik yayınlandı mı?  İşte tüm detaylar...

Adaylar, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresine T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaptıktan sonra ilgili sınavı ve “Cevap Kâğıdı Görüntüleme”  ekranını tıkladıktan sonra işaretledikleri şıkları görebilirler.

Optik okuyucularla okunması sonucu elde edilen aday cevaplarını ve soruların doğru cevaplarını görebileceklerdir. 

ÖSYM AÇIKLAMASI

Adaylar, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresine T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaptıktan sonra ilgili sınavı ve “Cevap Kâğıdı Görüntüleme” ekranını seçerek sınavda kullandıkları cevap kâğıdı görüntüsünü, cevap kâğıdına yaptıkları işaretlemeleri, bu işaretlemelerin optik okuyucularla okunması sonucu elde edilen aday cevaplarını ve soruların doğru cevaplarını görebileceklerdir.

 Ayrıca adaylar, aday cevaplarının ve cevap anahtarının yayınlandığı form üzerindeki soru numaralarını tıkladıklarında, her soru için açılan yeni pencerede soru kökünü, cevap seçeneklerini ve sorunun doğru cevabı ile ilgili soruya kendilerinin vermiş olduğu cevabı görebileceklerdir. Sorular, adayın sınavda kullandığı kitapçığın soru ve seçenek diziliminde görüntülenmektedir.  İlgili sayfada, adayların testlerdeki toplam doğru, yanlış ve boş cevap sayıları ile birlikte ham puanları da gösterilmektedir.

 

Bu uygulama, adayı bilgilendirme amacıyla yapılmaktadır. Görüntülenen sayfa belge niteliği taşımaz. Her türlü değerlendirmede ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınır.

Senin için hazırladığımız haberler