KPSS Lisans soruları çalındı mı, sızdırıldı mı? ÖSYM Resmi Açıklama!

Ali Bozkurt
02.08.2022 - 16:31 | Son Güncellenme: 02.08.2022 - 17:09

Geçtiğimiz Pazar günü gerçekleştirilen KPSS Lisans hakkında soruların çalındığı ve sızdırıldığı iddia edildi. Yediiklim video ve kitaplarında yayınlandı mı? İşte ÖSYM'den resmi açıklama...

KPSS Lisans soruları çalındı mı, sızdırıldı mı? ÖSYM Resmi Açıklama!

AJANSSPOR HABER

Sosyal medyada KPSS Lisans soruların çalındığı ve sınavdan günler önce konu ve kitaplarda test olarak sunulduğu iddia edildi. ÖSYM ise kısa süre içinde açıklama yayınlandı. İşte detaylar...

Sızdırıldı iddiası

Sosyal medyada bazı hesaplar KPSS sınav sorularının sınavdan önce Yediiklim Yayın Evleri tarafından öğrencilere derste ve ücretsiz Youtube videosunda ayrıca deneme kitaplarında yer verdiğini iddia etti. Örnek olarak ise soruları yayınladılar.

ÖSYM duyurdu

ÖSYM'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

"2022 KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür Sınavı ile Eğitim Bilimleri Sınavı 31 Temmuz 2022 Pazar günü sabah ve öğleden sonra oturumlarında güvenli bir biçimde gerçekleştirilmiştir.

Bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin sosyal medya platformlarında ortaya atılan iddiaların incelemelerimiz neticesinde asılsız olduğu anlaşılmıştır. 

 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Senin için hazırladığımız haberler