Galatasaray-İstanbulspor: 2-1 (Maç Sonucu-Özet)

İsa Kethüda
25.12.2022 - 20:32 | Son Güncellenme: 26.12.2022 - 00:43

Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında Galatasaray, Nef Stadı'nda karşılaştığı İstanbulspor'u mağlup etti ve liderliğe yükseldi. İşte maç sonucu ve detaylar.

Galatasaray-İstanbulspor: 2-1 (Maç Sonucu-Özet)

AJANSSPOR-HABER

Galatasaray, Süper Lig'in 15. haftasında İstanbulspor ile Nef Stadı'nda karşılaştı. Gol Kralı Bafetimbi Gomis'in attığı gollerle İstanbulspor'u 2-1 mağlup eden Cimbom liderlik tahtına oturdu. Galatasaray, Fenerbahçe'nin Trabzonspor'a mağlup olmasıyla doğan liderlik fırsatını kaçırmadı.

İstanbulspor'un tek golünü ise 82. dakikada Mehmet Yaşil kaydetti. 24 yaşındaki oyuncu Süper Lig kariyerinde ilk kez gol sevinci yaşadı. 

Mertens ortaladı, Gomis attı

Maça hızlı başlayan Galatasaray 15. dakikada 1-0 öne geçti. Sarı-kırmızılı takımda Dries Mertens'in kullandığı korner atışında ceza sahası içinde iyi yükselen Bafetimbi Gomis, topu ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Sahne yine Gomis'in

Bu golün ardından İstanbulspor kalesini adeta abluka altına alan ve üst üste gol pozisyonlarına giren Galarasaray, karşılaşmanın 37. dakikasında skoru 2-0'a getirdi. Sahnede yine Gomis vardı... Kullanılan korner atışında Fredrik Midtsjö'nün altı pasa indirdiği topa Gomis kafa vuruşunu yaptı ve topu ağlara gönderdi. 2-0

İlgini Çekebilir
Beşiktaş parçalı bulutlu
Habere Git

Gomis'in 49. golü

Gomis, Opta verilerinin detaylı analize başladığı 2014/15'ten bu yana bir Süper Lig maçında 2+ kafa golü atan ilk Galatasaray oyuncusu oldu. Golcü oyuncu, bu sezon forma giydiği 14 maçta 8 gol ve 3 asist kaydetti. Toplamda ise gol sayısını 49'a yükselten Fransız oyuncu, sarı-kırmızılı takımın en çok gol atan üçüncü yabancı oyuncusu konumunda.

İşte Galatasaray'ın en çok gol atan yabancı oyuncuları:
1- Gheorghe Hagi: 71
2- Milan Baros: 61
3- Bafetimbi Gomis: 49
4- Wesley Sneijder: 45
5- Shabani Nonda: 37
6- Mario Jardel: 34
7- Lukas Podolski: 34
8- Harry Kewell: 34
9- Sofiane Feghouli: 34
10- Cevad Prekazi: 29

Galatasaray'da goller duran toptan geldi

Opta verilerine göre; Galatasaray, Şubat 2022'den (Mostafa Mohamed vs Kayserispor) bu yana Süper Lig'de ilk kez korner organizasyonuyla gol atma başarısı gösterdi. Ayrıca sarı-kırmızılı takım 4 yıl aradan sonra da bir maçta korner atışından 2 gol birden buldu. 

Bilindiği üzere; Galatasaray, Sargon Duran'ı 'Duran top antrenörü' görevine getirdiğini açıklamıştı. Avusturyalı çalıştırıcı taç ve duran top konusunda takıma yardımcı olacak.

İlgini Çekebilir
Eczacıbaşı Dynavit hata yapmadı! 12'de 12...
Habere Git

Kazımcan Karataş sakatlandı

Aslan'da sol bek oyuncusu Kazımcan Karataş karşılaşmanın 66. dakikasında sakatlandı ve oyuna devam edemedi. Genç oyuncunun yerine Patrick van Aanholt oyuna girdi.

40 bin 935 taraftar

Galatasaray taraftarı, İstanbulspor karşılaşmasına yoğun ilgi gösterdi ve tribünleri doldurdu. Maçı 40 bin 935 taraftar tribünden takip etti. 

Maçtan dakikalar (İlk yarı)

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında konuk ettiği İstanbulspor karşısında ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı.

3. dakikada Duhan Aksu'nun soldan kullandığı kornerde altıpas üzerinde yükselen Ologo'nun kafayla vurduğu top üstten auta gitti.

15. dakikada Galatasaray öne geçti. Hızlı gelişen ev sahibi takım atağında Mertens'in pasıyla sağ kanatta buluşan Boey'un ortaladığı topa arka direkteki Gomis bekletmeden vurdu. Yan direkten dönen topu savunma kornere çeldi. Mertens'in sağdan kullandığı kornerde altıpastaki Gomis, kafayla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0

20. dakikada Kazımcan Karataş'ın ceza sahası dışından sert şutunda, kaleci Jensen soluna gelen topu güçlükle çeldi.

21. dakikada Mertens'in sağdan kullandığı kornerde ön direkteki Gomis'in kafayla aşırdığı topa arka direkteki Kerem yetişemeyince sarı-kırmızılı ekip mutlak bir pozisyondan yararlanamadı.

32. dakikada Mertens'in sağdan kullandığı serbest vuruşta altıpasa gelen top kaleci Jensen'i de geçti. Arka direğe hareketlenen Gomis meşin yuvarlağa çizgi üzerinde uygun durumda istediği gibi vuramayınca Galatasaray net bir fırsatı gole çeviremedi.

33. dakikada Kazımcan Karataş'ın ceza sahası içi sol çaprazdan şutunda, top yakın direğin dibinden auta gitti.

35. dakikada Rashica'nın pasıyla ceza sahası içi sol çaprazda buluşan Gomis'in, karşı karşıya vuruşunda kaleci Jensen ayaklarıyla meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

37. dakikada sarı-kırmızılılar, farkı 2'ye çıkardı. Mertens'in soldan kullandığı kornerde arka direğe hareketlenen Midtsjö'nün çevirdiği meşin yuvarlağı kale önündeki Gomis kafayla ağlara yolladı: 2-0

Mücadelenin ilk yarısını Galatasaray 2-0 üstün bitirdi.

İlgini Çekebilir
Özbek'ten Cemal Özgörkey kararı!
Habere Git

Torreira cezalı duruma düştü, Okan Buruk tepki gösterdi

Galaatsaray'da 89. dakikada oyundan çıkan Lucas Torreira, sarı kart gördü. Uruguaylı oyuncu gördüğü bu kartla cezalı duruma düştü ve sarı-kırmızılı takımın Saivasspor ile oynayacağı maçta forma giyemeyecek. Teknik Direktör Okan Buruk, sarı kart gören Lucas Torreira'ya tepki gösterdi. 

Galatasaray'dan liderlik paylaşımı

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de 15. haftasının kapanış maçında konuk ettiği İstanbulspor'u 2-1 yendi.

77. dakikada Kerem Aktürkoğlu'nun penaltı noktası gerisinden şutunda kaleci Jensen, üzerine gelen topu kornere çeldi.

82. dakikada konuk takım farkı 1'e indirdi. Sağ kanatta ceza sahası içi taç çizgisi arasında kazanılan serbest vuruşu Ethemi kullandı. Ethemi'nin altıpasa gönderdiği ortaya iyi yükselen Mehmet Yeşil, meşin yuvarlağı kafayla ağlara gönderdi: 2-1

90+3. dakikada Ethemi'nin ceza sahası dışından şutunda savunmadan seken top ceza sahası içindeki Emir Kaan Gültekin'in önünde kaldı. Kaleciyle karşı karşıya kalan Kaan'ın şutunda, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

Müsabaka sarı-kırmızılı ekibin 2-1'lik üstünlüğüyle sona erdi.

Maçtan detaylar

Stat: Nef

Hakemler: Abdulkadir Bitigen, Serkan Olguncan, Aleks Taşcıoğlu

Galatasaray: Okan Kocuk, Boey, Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Kazımcan Karataş (Dk. 67 Van Aanholt), Torreira (Dk. 90 Oliveira), Midtsjö (Dk. 74 Berkan Kutlu), Rashica (Dk. 74 Yusuf Demir), Mertens, Kerem Aktürkoğlu, Gomis (Dk. 74 Mata)

İstanbulspor: Jensen, Duhaney (Dk. 80 Oğuzhan Berber), Okan Erdoğan, Ologo (Dk. 80 Mehmet Yeşil), Duhan Aksu, Muammer Sarıkaya, Melih Kabasakal, Topalli (Dk. 58 Cajic), Rroca, Ethemi, İbrahim Yılmaz (Dk. 80 Emir Kaan Gültekin)

Goller: Dk. 15 ve 37 Gomis (Galatasaray), Dk. 82 Mehmet Yeşil (İstanbulspor)

Sarı kartlar: Dk. 31 Duhan Aksu, Dk. 69 Rroca (İstanbulspor), Dk. 50 Kazımcan Karataş, Dk. 57 Mertens, Dk. 81 Abdülkerim Bardakcı, Dk. 89 Torreira, Dk. 90+7 Okan Buruk (Teknik direktör), Dk. 90+8 Mata (Galatasaray)

Galatasaraylı futbolcular liderliği taraftarla kutladı

Galatasaray'da futbolcular ve teknik ekip, İstanbulspor maçının ardından taraftarların yanına giderek galibiyeti beraber kutladı.

Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında Galatasaray Nef Stadyumu'nda karşılaştığı İstanbulspor'u 2-1'lik skorla mağlup etti. Maçın ardından futbolcular ve teknik ekip galibiyeti ve gelen liderliği taraftarların yanına giderek kutladı. Karşılaşmada iki gol atarak galibiyeti getiren Fransız futbolcu Bafetimbi Gomis taraftarlara 3'lü çektirdi.

Fredrik Midtsjö de sakatlandı

Galatasaray’da Fredrik Midtsjö de, İstanbulspor maçında sakatlandı ve oyuna devam edemedi.

Spor Toto Süper Lig’in 15. haftasında Galatasaray sahasında İstanbulspor ile karşılaşırken, sarı-kırmızılılarda Fredrik Midtsjö sakatlandı ve oyuna devam edemedi. Müsabakaya 11’de başlayan Midtsjö'nün yerine 74. dakikada Berkan Kutlu girdi.

Ligde 661 gün sonra liderlik koltuğunda

Sarı-kırmızılı ekip, Süper Lig'de 661 gün sonra liderlik koltuğuna oturdu.

Ligde son olarak 2020-2021 sezonunun 28. haftasını Beşiktaş'ın önünde averajla lider kapatan Galatasaray, 66 maç haftası ve 661 gün sonra ilk kez bir haftayı lider tamamladı.

Ligde yenilmezlik serisi 5 maça çıktı

Galatasaray, Süper Lig'deki yenilmezlik serisini 5 maça çıkardı.

Ligde son mağlubiyetini 10. haftada deplasmanda Yukatel Kayserispor'a karşı yaşayan sarı-kırmızılılar, 11. haftada Corendon Alanyaspor ile 2-2 berabere kalırken, sonraki karşılaşmalarda VavaCars Fatih Karagümrük'ü 2-0, Beşiktaş'ı 2-1, Medipol Başakşehir'i 7-0 mağlup etti.

Son olarak İstanbulspor'u 2-1 ile geçen Galatasaray, kazandığı son 4 maçta 13 gol atarken sadece 2 gol yedi.

Galatasaray, bu süreçte 3 de Ziraat Türkiye Kupası maçını kazanarak resmi müsabakalarda 8 maçlık yenilmezlik serisi yakaladı.

Yusuf Demir, 99 gün sonra lig maçında oynadı

Galatasaray'ın genç kanat oyuncusu Yusuf Demir, Spor Toto Süper Lig'de 99 gün sonra forma giydi.

Sezon başında Avusturya'nın Rapid Wien takımından transfer edilen, sakatlıkları ve yabancı oyuncu kuralı nedeniyle fazla forma şansı bulamayan Yusuf, 16 Eylül'de yapılan Konyaspor maçından sonra ilk kez bir lig maçında süre aldı.

Sarı-kırmızılı taraftarlar, oyuna girdiği sırada 19 yaşındaki futbolcuya tezahüratla destek verdi.

Senin için hazırladığımız haberler