Los Angeles Lakers yıldızı LeBron James takımın durumundan şikayet etti

Burak Alaca
29.12.2022 - 14:36 | Son Güncellenme: 29.12.2022 - 15:45

NBA'de Los Angeles Lakers forması giyen LeBron James, takımın gidişatından rahatsız olduğunu dile getirdi. Bu söylem ayrılık spekülasyonlarına neden oldu.

Los Angeles Lakers yıldızı LeBron James takımın durumundan şikayet etti

AJANSSPOR-HABER

NBA'de Los Angeles Lakers, Miami Heat'e 112-98 mağlup yenilerek bu sezon 21. kez sahadan boynu bükük ayrıldı. Takımın yıldızı LeBron James maç sonu takımın durumu ve kariyeriyle alakalı sitem dolu açıklamalarda bulundu. Bu söylemler oyuncunun takımdan istiyor olabileceği şeklinde yorumlandı.

LeBron James: "Oynamak için oynamak DNA'mda yok"

Los Angeles Lakers'ın şampiyonluk adayı olmaktan uzak görüntüsünün kendi ideallerine uymadığını vurgulayan "Kral" James "Ben bir kazananım ve kazanmak istiyorum. Kendime şampiyonluk için yeniden rekabet edecek şansı tanımak istiyorum. Bu seviyede basketbol oynamak, yani oynamak için oynamak benim DNA'mda olan bir şey değil." dedi.

Ne yapsa yetmiyor

LeBron'lu Lakers son 6 maçının 5'inde kazanamadı. Bu negatif serinin başladığı Phoenix Suns maçinda forma giymeyen 37 yaşındaki yıldız; Sacramento Kings'e 31, Charlotte Hornets'a 34, Dallas Mavericks'e 38 ve Miami Heat'e 28 sayı atmasına rağmen mağlubiyetin önüne geçemedi. Kral, kazanılan Orlando Magic maçında ise rakip potaya 28 sayı bıraktı.

İlgini Çekebilir
Adam olacak çocuk!
Habere Git

Play-off hattını uzaktan seyrediyorlar

Geçen sezonu Batı Konferansı'nda 11. sırada bitirerek play-off yapamayan Los Angeles Lakers için tablo bu sene de olumlu yönde ilerlemiyor. Oynadığı 35 maç sonunda 14-21'lik bir dereceye sahip olan Lakers'ın play-in hatıyla arasında 3.5, play-off hattıyla ise 5 galibiyetlik fark bulunuyor.

Anthony Davis yine sakatlandı

Lakers'ın 1.5 hafta önce Batı'nın güçlü ekiplerinden Denver Nuggets'a karşı oynadığı maçta sakatlanan Anthony Davis, 1 ay parkelerden uzak kalacak. Bu sezon topla 25 karşılaşmada boy gösteren Anthony Davis 27.4 sayı, 12.1 ribaunt ortalamalarıyla takıma önemli katkı sağlıyordu.

Kral'ın sarı formayla 4. sezonu

2018-2019 sezonunun başında Cleveland Cavaliers'tan ayrılıp 4 yıl 153 milyon dolar karşılığında Los Angeles Lakers'ın yolunu tutan LeBron James burada 4. sezonunu geçiriyor. Yıldız oyuncu şampiyonluk yaşadığı 2019-2020 sezonu dışındaki 3 sezonda play-off'u kaçırdı.

İlgini Çekebilir
NBA'de Alperen Şengün fırtınası
Habere Git

2020'de şampiyon oldular

2018-2019 yıllarından itibaren kadro yapılanmasını LeBron James ve Anthony Davis üzerine kurgulayan Los Angeles Lakers, bu projesini 2020'de şampiyonlukla taçlandırdı. Pandemi sebebiyle Orlando Disneyland'te oynanan 2020 NBA Finalleri'nde Miami Heat'i seride 4-2 geçen Lakers şampiyonluk ipini göğüsledi. 

Boston Celtics'i yakaladılar

Los Angeles Lakers, 2019-2020 sezonu ile birlikte tarihindeki şampiyonluk sayısını 17'ye çıkararak bu alanda zirvede bulunan ezeli rakibi Boston Celtics'i yakaladı. Onları 6'şar şampiyonluk ile Chicago Bulls ve Golden State Warriors takip ediyor.

Senin için hazırladığımız haberler