Kritik toplantı başladı: TFF'nin kurulları görevi bırakacak mı?

05.10.2021 - 18:32 | Son Güncellenme: 06.10.2021 - 16:51

Son dakika spor haberleri... Süper Lig ekipleri, Kulüpler Birliği toplantısında Türkiye Futbol Federasyonu'ndaki kurullarla ilgili görüşecek.

Kritik toplantı başladı: TFF'nin kurulları görevi bırakacak mı?

Salim MANAV - AJANSSPOR

Süper Lig'in 8 haftası geride kalırken, kulüpler başta hakem kararları olmak üzere birçok konuda rahatsızlıklarını dile getirdi. Yabancı kuralının yarattığı sıkıntılar da kulüplerin sıkıntı duyduğu konular arasında.

Kulüpler Birliği İstanbul'da bir arada

Kulüpler Birliği toplantısı bugün (6 Ekim Çarşamba) saat 13.00'te Kulüpler Birliği'nin Maslak'taki ofisinde başladı. Toplantıya yönetim kurulu katıldı. Toplantıya yer alan kulüpler şu şekilde:

▶ Fenerbahçe
▶ Trabzonspor
▶ Kasımpaşa
▶ Karagümrük
▶Kayserispor
▶ Rizespor

Trabzonspor Kulübü ve Kulüpler Birliği Başkanı Ahmet Ağaoğlu, başkanlardan toplantıya gelmelerini özellikle rica etmişti. Ana gündem maddesiyse; kurulların durumu ve yaklaşmakta olan yeni yayın ihalesi...

Olağanüstü seçim için imza

Diğer yandan kulislerde bazı kulüplerin TFF'nin olağanüstü seçime giderek hem Merkez Hakem Kurulu (MHK) hem Tahkim Kurulu hem Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) hem de Uyuşmazlık Çözüm Kurulu (UÇK) yapısının değiştirilmesini istediği konuşuluyor.

Söz konusu kulüpler bunun için imza toplarken, TFF yönetiminde de revizyon talep ediyor.

Tahkim ve PFDK hemen değişsin

Edindiğimiz bilgilere göre; değişim isteğiyle harekete geçen kulüplerin başında Fenerbahçe, Demir Grup Sivasspor ve Çaykur Rizespor bulunuyor. Bu kulüplerin haricinde, Galatasaray da dahil olmak üzere, diğer bazı kulüpler de TFF hukuk kurullarının son genel kurulda alınan karar doğrultusunda bir an önce değiştirilerek tarafsız bir yapıya kavuşturulması gerektiğini savunuyor.

Bir sonraki genel kurula bırakıldı

TFF'nin son mali ve idari genel kurulunda PFDK, Tahkim Kurulu ve UÇK'nın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin aldığı karar doğrultusunda, bağımsız bir yapıya kavuşturulması kararı alınmıştı. Yapılan oylamada, bu değişikliğin bir sonraki TFF genel kurulunda yapılması da kararlaştırılmıştı ama bazı kulüpler bu değişimin olağanüstü seçimle bir an önce yapılması gerektiğini savunuyor.

Senin için hazırladığımız haberler