Kriz büyüyor! UEFA'dan 12 dev kulübe tehdit

18.04.2021 - 17:34 | Son Güncellenme: 18.04.2021 - 23:04

Avrupa futbolu pandemi sonrası ikinci büyük kriz ile karşı karşıya. UEFA’nın yeni Şampiyonlar Ligi formatına karşı çıkan kulüpler Avrupa Süper Ligi için anlaşmaya vardı.

Kriz büyüyor! UEFA'dan 12 dev kulübe tehdit

Ceyhun KUBURLU - AJANSSPOR

Son  yıllarda futbolun ekonomik anlamda gelişmesi için birçok yenilik getiren UEFA son olarak 2024 yılı sonrası için Şampiyonlar Ligi’nin yeni formatını açıklamaya hazırlanıyordu.

Avrupa'nın devleri, Avrupa Süper Ligi için hazırlanıyor

Bu karara karşı çıkan birçok kulüp UEFA’nın açıklaması öncesi Avrupa Süper Ligi için anlaşmaya vardığını duyurdu. Anlaşmaya imza atan 12 dev kulübün 6’sı İngiltere’den, 3’ü ise İtalya ve İspanya’dan.  Bu kulüplerin arasında Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Chelsea, Tottenham, Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid, Inter, Milan ve Juventus bulunuyor.

UEFA belki dağılabilir

Uzmanlar, 12 dev kulübün vardığı anlaşma sonrası Avrupa futbolunda büyük değişimler yaşanabileceğini iddia ediyor. UEFA'nın dağılabileceğini dile getiren uzmanların görüşleri şöyle:

"Avrupa futbol endüstrisi çok büyük bir kriz ile karşı karşıya bu krizden çıkış zor gibi. Avrupalı dev kulüpler UEFA’ya karşı kafa tutuyor. Burada mesaj çok net, ‘Parayı biz kazandırıyoruz. Siz sadece yönetiyorsunuz. Kim olup da bize sormadan karar alıyorsunuz.’ Bu karar sonrasında Avrupa futbol otoritesinin tavrı ne olacağı merak konusu. Ancak bu kulüplere yenilerinin eklenmesi halinde UEFA organizasyonu belki de dağılabilir.

UEFA'dan karşı açıklama geldi

Konu hakkında flaş bir açıklama da UEFA tarafından geldi. UEFA, Premier League, La Liga ve Serie A yönetimlerinden yapılan ortak açıklamada, ''FIFA'nın da açıkladığı gibi, Avrupa Süper Ligi'ne katılacak kulüpler yerel, UEFA ve FIFA organizasyonlardan men edilecekler ve bu kulüplerin oyuncuları, milli takımlarını temsil edemeyebilirler'' ifadelerine yer verildi. 
 

Senin için hazırladığımız haberler