Krizler vız geldi, Galatasaray 2020'yi zirvede geçti

28.12.2020 - 08:31 | Son Güncellenme: 28.12.2020 - 08:40

Süper Lig'de bu sezon Fenerbahçe ve Beşiktaş ile birlikte şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray, 2020 yılını zirvede bitirmeyi garantiledi. Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen sarı-kırmızılılar yılı mutlu kapattı. Peki, Fatih Terim yönetimindeki Galatasaray neler yaşadı? İşte detaylar...

Krizler vız geldi, Galatasaray 2020'yi zirvede geçti

Burhan Can TERZİ-AJANSSPOR

Tüm dünyayı saran covid-19 hastalığına ülkemizde ilk yakalananlardan biri oldu Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim... Pandemi öncesi 2019-2020 sezonunun en büyük şampiyonluk adayı durumunda olan Galatasaray liglere verilen aradan en çok etkilenen takım oldu. Önce takımın temel taşı kaptan Muslera'nın ayağı kırıldı, o dönem hücum hattının en güvenilen isimlerinden Andone ağır sakatlık yaşadı.

Yetmedi final niteliğindeki maçlar öncesi Henry Onyekuru, Monaco tarafından Galatasaray'dan koparıldı. Tüm bu olumsuzluklarla girilen yeni sezona hazırlık sürecinde Galatasaray orta sahasının neredeyse bütünü Florya'dan ayrılmıştı. Kiralık oyuncular Lemina ve Seri gitmişti.

Takviyeler yapılmadı

Galatasaray taraftarı tüm transfer dönemi boyunca etkili bir orta saha bekledi. Yapılan tek hamle Ndiaye'ye tepki gösterildiği için Karo Etebo oldu. Fatih Terim bu noktaya takım içinden çare buldu. Özellikle ofansif Taylan Antalyalı'yı defansif orta sahaya dönüştürdü. Sezona zaten Muslera'sız da girilecekti.

Erzurum açıklaması

Tüm bu olumsuzluklara rağmen Süper Lig ve Avrupa'ya iyi başlanıldı. Ancak; Fenerbahçe derbisiyle başlayan kayıplar Rangers, Alanyaspor ve Kasımpaşa mağlubiyetleri ile devam etti. Bu süreçte camiada Fatih Terim'in performansı sorgulayanlar oldu. Erzurum deplasmanında kazanan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim uzun süre hafızalardan çıkmayacak bir açıklamada bulundu.

Terim maç sonunda, "Sanılmasın ki içeride veya dışarıdakilerin niyetlerini, hesaplarını, arkamdan planlarını bilmiyor değilim ama bilinsin ki artık kimsenin ne arkasındayım ne de yanındayım” diye konuştu. Yönetim bir süre sessiz kaldı. Herkes ne olacağını merakla bekliyordu.

Statta toplantı

Yönetim, teknik direktör Fatih Terim'i 26 Ekim günü stada davet etti. Toplantıda birçok konu masaya yatırılırken, Fatih Terim, "Her şey yolunda" mesajıyla Galatasaraylılara derin bir nefes aldırdı. Sonrasında Ankaragücü ve Sivas galibiyetleri geldi ancak sarı-kırmızılıların peşini aksilikler bırakmıyordu. Falcao da yine sakatlanmıştı ve bu sakatlık neredeyse 2 ay sürecekti.

Önemli oyuncular covide yakalandı

Milli araya girilmişken Omar, Babel, Arda Turan, Belhanda gibi önemli isimler Covid-19'a yakalandı. Fatih Terim, bu eksikliklere rağmen sistem geliştirmeyi bırakmadı. Kayseri maçıyla başlayan süreçte, Rize, Hatay maçlarındaki skor ve performans camiayı çok mutlu etti.

Ceza da yıldırmadı

Karagümrük deplasmanı ise Galatasaray için olumsuz geçti. En çok da Fatih Terim'in kırmızı kart görmesi ve gelecek olası ceza endişelendirmişti. Terim'in Göztepe maçı öncesi PFDK'ya sevk edildiği açıklanırken, tecrübeli teknik adamın cezası, sonrasında 5 maç olarak bildirildi. Kulübede olmamasına rağmen zorlu Göztepe ve Trabzonspor maçlarında da 3'er puanla almayı başaran Galatasaray, tüm bu kriz anlarına rağmen 2020'yi lider olarak tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler