Kruse neden Fenerbahçe'yi tercih etti?

30.06.2019 - 09:49 | Son Güncellenme: 30.06.2019 - 12:49

Kruse neden Fenerbahçe'yi tercih etti?

Werder Bremen'le olan sözleşmesini yenilmeme kararı alan Max Kruse birçok takımdan teklif almasına rağmen Fenerbahçe'yi tercih etti. İşte yıldız oyuncunun seçiminin perde arkasındaki faktörler...

Fenerbahçe’de Max Kruse’nin transferinde birçok önemli etken rol oynadı.

Werder Bremen’le bağlarını koparan ve bonservisi elinde olan 31 yaşındaki Alman yıldız bu nedenle daha da cazip hale geldiği için çok önemli teklifler aldı. Bunlar arasında Fenerbahçe’yi seçmesinin birçok sebebi vardı. İşte Max Kruse’yi sarı-lacivertli takıma getiren başlıca faktörler:

TÜRKİYE’Yİ TANIYOR

Yıldız futbolcu aslında Türkiye’ye çok yabancı değil. Almanya’da birçok Türk arkadaşı olan Max Kruse yaz tatilleri için de genellikle ülkemizi tercih ediyor. Bu sayede Türk kültürünü yakından tanıyor. Ayrıca yeni takım arkadaşı Tolgay Arslan’la yakın arkadaşlığı bulunuyor.

MENAJER ETKİSİ

Max Kruse’nin menajerinin Türk olması da bu süreçte önemli bir avantaj olarak öne çıktı. Selçuk Şahin’in Fenerbahçe’de oynadığı dönemde menajerliğini yapan Ersin Akan aynı zamanda Galatasaray’dan Sinan Gümüş’ün de temsilcisi. Max Kruse’nin birçok takım arasından Fenerbahçe’yi seçmesinde Akan’ın yönlendirmesi de etkili oldu.

SOSYAL MEDYA GÜCÜ

Avrupa’dan birçok kulüpten teklif alsa da Alman futbolcuya en yakın ilgiyi sarı-lacivertli taraftarlar gösterdi. Sosyal medya üzerinden taraftarlar sürekli futbolcuya Fenerbahçe’ye gelmesi yönünde mesajlar gönderdi. Alman futbolcuya övgü dolu sözler söyleyip, takımın kendisine ihtiyacı olduğunu sürekli vurguladılar. Transfer iddialarının çıktığı ilk günden bu yana “Come to Fenerbahçe” diyerek Max Kruse’nin ikna olmasında önemli bir görev üstlendiler. Kruse de bunları her gün keyifle okudu ve tercihini yaptı.

9 MİLYONLUK KONTRAT:

Max Kruse, garanti ücretler, imza parası ve maç başı gelirleri hesaplandığında yıllık 3 milyon euronun sahibi olacak. Alman yıldız için toplamda üç yıl için net 9 milyon euroluk gelir de önemliydi. Avrupa’daki teklifler bunun altında kalırken, Max Kruse, Çin’den gelen astronomik teklifi ise kariyer planlaması sebebiyle kabul etmedi.

Sihirbaz gibi

Max Kruse kariyeri boyunca top koşturduğu kulüplere hep değer kattı. Saha içinde liderlik görevini üstlenen Alman yıldız, Fenerbahçe’ye gitmesi durumunda takımın lider ismi olacağını düşündü. Sürekli oynaması halinde kısa sürede kendisini göstereceğini düşünen tecrübeli futbolcu bu misyonunu sarı-lacivertli takımda sürdüreceğine inanıyor.

Max Kruse gittiği her takımda yeteneklerini ve lider özelliklerini gösterdi. Alman oyuncu sıkıntı yaşayan takımlara gittikten sonra bu ekipler aşama kaydetti. Kruse geçen sezonun büyük bölümünü küme düşme korkusu altında geçiren sarı-lacivertlileri bu sezon ait olduğu yere çıkarma hedefi ile geliyor.

Lauro'ya çok düşkün

Eşinden ayrılan Max Kruse’nin 8 yaşında bir oğlu var. ABD’de yaşayan Lauro Maxim Kruse’ye çok düşkün olan Alman yıldız oğlunu sık sık ziyaret ediyor.

Yaz tatilini ABD’de geçiren tecrübeli futbolcu kendisini Fenerbahçe’ye bağlayan 3 yıllık sözleşmeye de burada imza attı. Bu arada profesyonel bir poker oyuncusu olan Max Kruse’nin fiziksel olarak kendisine çok dikkat ettiği ve alkol kullanmadığı biliniyor. (Milliyet)

Senin için hazırladığımız haberler