Küçük Aslan 'asla yalnız yürümeyecek'

02.02.2021 - 11:02 | Son Güncellenme: 02.02.2021 - 11:14

Son dakika spor haberleri... Galatasaray Akademisi'nin en değerli meyvesi Ozan Kabak, artık dünyanın en iyi takımında top koşturacak. Sarı-kırmızlıların 2019'da 11 milyon Euro'ya sattığı 20 yaşındaki futbolcu değerini 2 yılda 2 buçuk kat artırdı. Detaylar haberimizde...

Küçük Aslan 'asla yalnız yürümeyecek'

Burhan Can TERZİ - AJANSSPOR

Tarihler 2011'i gösterdiğinde henüz 11 yaşındaki küçük Ozan, Florya Metin Oktay Tesisleri'ne adımını atmıştı. O sıralarda Galatasaray'da 3'üncü teknik direktörlük dönemini yaşayan Fatih Terim'in o zamanlardan takibine takılmış olan minik yıldız kendisinden beklentisi olanları boşa çıkarmamış her yıl üzerine koyarak kendini geliştirmeye, yaş kategorilerinde kaptanlık yapmaya devam etmişti. Klasikleşmiş bir şekilde A Takım seviyesine gelince de önce bir alt lig kulübüne kiralanması düşünülmüş ama 2017'de Fatih Terim'in yeniden Galatasaray'ın başına gelmesiyle Ozan takımda kalmıştı. 12 Mayıs 2018'de Galatasaray A Takımı'yla ilk lig maçına Yeni Malatya karşısında çıkan Ozan Kabak dikkatleri üzerine çekmiş, hocasının güveninin boşa çıkarmamış ve artık yeni sezon için hazırlanmaya başlamıştı.

Başka stoper aramam

2018 yazında İsviçre kampındayken Galatasaray'da transfer hazırlıkları da yapılıyordu. Ozan'ın ise bir sakatlığı bulunuyordu. Fatih Terim ise muhabirlerle sohbet yemeğinde "Ozan'ın sakatlığı olmasa hiç stoper bakmazdım" diyordu. Yeni sezonda Terim sözlerinin lafta olmadığını bir kez daha göstererek 18 yaşındaki Ozan'ın devler arenasına çıkardı. 4'ü Şampiyonlar Ligi olmak üzere sezonun ilk yarısında 17 maça çıkan genç oyuncu tabii ki dünya devlerinin listesine girmişti.

O zaman bu zaman değil

Devre arası geldiğinde Ozan'a dünyanın her yerinden teklifler gelirken, Fatih Terim devre arasında satılmasını istememiş bir anlamda daha sonra çok daha fazla değerleneceğinin de sinyalini vermişti. Ancak sıcak para ve yeni transferler için kaynak yaratmak isteyen yönetim Ozan'ı 11 milyon Euro'ya Stuttgart'a sattı. Sarı-kırmızılılar o kış Diagne, Marcao, Luyindama, Mitroglou gibi isimleri kadrosuna katacaktı.

Bundesliga'ya da hemen adapte olan Ozan hemen 15 milyon Euro'ya Alman devi Schalke'ye transfer oldu. Son 2 sezondur takımı kötü gitse de Ozan parlamaya devam etti. 20 yaşında Avrupa'nın en gözde stoperlerinden biri olan Schalke 04 son sırada olmasına rağmen dünyanın en iyi takımlarından İngiliz Liverpool'a transfer oldu.

Yaklaşık 30 milyon

Ozan için yapılan anlaşmanın yaklaşık 30 milyon euro civarında olduğu kiralık artı satın alma opsiyonu şeklinde olduğu belirtiliyor. Kaderi Galatasaraylı Marcao'ya da benzeyen Ozan'ın transferi ülkemizde büyük heyecan oluşturdu. Marcao da Portekiz Ligi'nde küme kalma mücadelesi veren Chaves'ten Galatasaray'a transfer olmuştu. Ozan da Schalke'den Liverpool'a geçiş yaptı.

Lise arkadaşları onu anlatmıştı

Galatasaray'da ilk oynadığı dönemde Burhan Can Terzi, Ozan Kabak'ın lise döneminden arkadaşlarına ulaşmış ve Ozan'la ilgili röportaj yapmıştı. Eski arkadaşları Ozan için şu sözleri kullanmıştı:

Korkmaz hayranı

Emir Can Güllüoğlu: Yüzde 1’lik dilime girerek fen lisesi (Beylikdüzü Yaşar Acar) okumuş bir kardeşimiz. Ozan’ın ailesi Tekirdağ’daydı. Kendisi Florya’da tesislerde kalıyordu. Gündüz okul, akşam antrenman, günleri öyle geçerdi. Bülent Korkmaz ve Sergio Ramos’u örnek alıyor. Hayali Manchester United’da oynamak. İyi bir Galatasaraylı. Futbola forvet başlayıp o zamanki hocalarının tavsiyesiyle defansa geçmiş. Bizim beden hocamız muazzam tekniği sürati ve şut becerisini göz önüne alarak forvet arkası oynatıyordu. Liseler arası turnuvalarda da Ozan’ın olduğu maçları farkla kazanıyorduk. Net bir meslek hedefi yoktu BESYO’yu tercih etti. Fen Lisesi’nde okumasının sebebi (Allah korusun) bir sakatlık çıkması ve futbola devam edememe ihtimaliydi.

Zirveye çıkacak

İbrahim Yaşar Özcan: Gayet iyi bir öğrenciydi okul ve futbolu beraber götürebiliyordu. Bizim maç günlerimizde biz bütün gün izinli olurduk ve o maçtan sonra direkt Florya’ya antrenmana giderdi. Çok disiplinli bir insandı hem saha içinde hem saha dışında. Onun bir gün Real Madrid, Barcelona seviyesinde izleyeceğimize inanıyorduk ve hâlâ inanmaya devam ediyoruz. U-17 Dünya Şampiyonası zamanında öğlen kantindeki televizyondan onu canlı canlı izlerdik. Tıpkı Kasımpaşa maçında olduğu gibi. Hepimiz biliyoruz ki ileride çok büyük bir topçu olacak.

Tamer Başoğlu: A takımda oynamak istiyordu hep. Çok sakin biri öyle kolay kolay sinirlenmez. Futbol konusunda hepimize yardımcı olmaya da çalışıyordu yeri geldi antrenman bile yaptırdı bize.

*Ozan Kabak'ın lise arkadaşlarıyla yapılan röportajlar Türkiye Gazetesi'nde yayımlanmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler