Şenol Güneş'in yerine Joachim Löw mü geliyor?

Orhan Gülek
08.09.2021 - 17:56 | Son Güncellenme: 09.09.2021 - 11:00

A Milli Takım'da Şenol Güneş'in koltuğu sallanıyor. Şenol Güneş'in yerine TFF, Alman teknik adam Joachim Löw'ü getirmeyi düşünüyor. İşte tüm detaylar...

Şenol Güneş'in yerine Joachim Löw mü geliyor?

AJANSSPOR - HABER

Türkiye A Milli Takımı'nın Euro 2020'de aldığı başarısız sonuçlardan sonra Karadağ beraberliği Hollanda'ya 6-1 yenilmesi Teknik Direktör Şenol Güneş'in koltuğunun sallanmasına yol açtı.

Hollanda hezimeti sonrası basın mensuplarının 'İstifa edecek misiniz?' sorusuna Şenol Güneş net bir yanıt vermezken iddiaya göre Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) harekete geçti.

Löw için Hamit Altıntop devrede

Euro 2020 öncesi Şenol Güneş tarafından A Milli Takım'da istenmeyen TFF üyesi Hamit Altıntop, Hollanda maçı yerine Türkiye Ümit Takımı'nın Bursa'da oynadığı ve 1-1 berabere kaldığı İskoçya maçını takip etti. Altıntop'un Euro 2020'de Almanya Teknik Direktörlüğü'nü bırakan Joachim Löw için devrede olduğu iddia ediliyor. Şenol Güneş'ın olası ayrılığı sonrası için futbolda yeniden yapılanma isteyen TFF'nin Löw ismine sıcak baktığı konuşuluyor. Löw'ün yardımcılığı için Fenerbahçe'de çalışırken tanıdığı ve halen çok yakın arkadaşı olan İsmail Kartal'ın ismi geçiyor. TFF'de etkisi ile tanınan gazeteci İbrahim Seten de sosyal medyadan "Joachim Löw cillop gibi.." mesajını paylaştı.

Löw ara verdi

Almanya'nın başından ayrıldıktan sonra Joachim Löw 1 yıl dinleneceğini ve takım çalıştırmayacağını açıklamıştı. Bir dönem Fenerbahçe'yi de çalıştıran teknik direktör, Almanya Milli Takımı'nın 2006'dan 2021'e kadar yönetti. Löw, Almanya ile bir Dünya Kupası ve bir Konfederasyon Kupası kazandı.

Türk teknik direktör olursa 3 aday var

Milli takım için ismi geçen diğer adaylarsa Beşiktaş'ı zirveye taşıyan Sergen Yalçın, Başakşehir'i şampiyon yapan Okan Buruk ve Fenerbahçe'den ayrılan Emre Belözoğlu. Bu üç isimden Belözoğlu'nun tek başına gelmesine tecrübesinin az olması nedeniyle daha soğuk bakılıyor.

Okun Buruk'un durumu

Başakşehir'i şampiyon yapıp Şampiyonlar Ligi'nde başarılı bir futbol oynatan Okan Buruk listedeki diğer bir isim. Buruk, Başakşehir'in aldığı kötü sonuçlar sonrasında özel nedenlerinde etkisiyle geçen sezonun ortasında görevini bırakmıştı. O günden bu yana takım çalıştırmayan Okan Buruk'un yakın arkadaşı Emre Belözoğlu ile birlikte A Milli Takım'ın başına geçmesi ihtimaller dahilinde.

Sergen Yalçın zor

Listedeki bir başka isimse Beşiktaş'la çok başarılı bir dönem geçiren Sergen Yalçın. Ancak Beşiktaş'ın hem yönetiminden hem de taraftarından gelebilecek tepkiler nedeniyle Sergen Yalçın'ın A Milli Takım'a geçmesi zor görülüyor. Şenol Güneş A Milli Takım'ın başına geçtiği dönemde Beşiktaş'ı çalıştırıyordu. Siyah beyazlılar, o sezonu 5. tamamlamalarının nedeni olarak Şenol Güneş'in konsantrasyonun bozulmasını gösteriyor. Hatta o dönem Şenol Güneş'in Beşiktaş'tan A Milli Takım'a geçişinde önemli bir rol oynayan gazeteci İbrahim Seten, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şu açıklamayı yaptı:

"Şenol Güneş’in Beşiktaş’tan Milli Takım’a geçişini konuşmak lazım, roman olur roman.. Ama adam şurada haklı: Beşiktaş’tan alırken ona sahiden yalvardılar.. Yalvaran kişi de dönemin başkanı Yıldırım Demirören.."

Senin için hazırladığımız haberler