"Kulübün efsanesi olmak istiyorum"

27.08.2020 - 14:10 | Son Güncellenme: 27.08.2020 - 14:17

Son dakika Fenerbahçe transfer haberi... Fenerbahçe'nin yeni transferi Mauricio Lemos, transferi ve kariyeri hakkında konuştu. Peki Lemos Barcelona için ne dedi? Emre Belözoğlu hakkında ne düşünüyor? İşte detaylar..

"Kulübün efsanesi olmak istiyorum"

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe'nin yeni transferi Lemos, Topuk Yaylası'ndaki kampta bir basın toplantısı düzenledi ve düşüncelerini dile getirdi.

"Sabırsızlanıyorum"

Lemos sahaya çıkmak için sabırsızlandığını belirterek, "Türkiye’nin en büyük kulübünde olduğum için mutluyum. Çok büyük bir taraftarımız var. Bana olan güzel karşılama için de teşekkür ediyorum. Bana gösterilen desteğe karşılık vermek için sabırsızlanıyorum" dedi.

"Lugano ile konuştum"

24 yaşındaki Uruguaylı savunmacı, "Fenerbahçe’yi çok iyi tanıyorum. Kulübün tarihini biliyorum. Türk futbolunu küçük yaşlardan beri izliyordum. Buraya gelmeden önce de burada oynamış oyuncularla konuştum. Lugano ile de konuştum. O bir efsane. Benim için Fenerbahçe’nin iyi bir adım olacağını söyledi. Burada olduğum için mutluyum" ifadesini kullandı.

"Tekrar futbolcu olduğunu hatırlamak istedim"

Oyun stilinden ve kariyerinden bahseden Lemos, "Bir insanın kendisinden bahsetmesi zordur. Teknik bir stoperim. Topla çıkmayı severim. Agresif bir oyuncuyum. Buraya kazanmak için geldim. Fenerbahçe kupaları kazanmalıdır. Ben de elimden geleni yapmak istiyorum. Futbol karmaşık bir oyun. Avrupa’da oynama fırsatı elde ettim. Mental olarak hazır olamadığım zamanlar oldu. İspanya 2. Ligi’nde tekrar futbolcu olduğumu hatırlamak istiyordum. Şu anda her şekilde hazırım" açıklamasını yaptı.

"Barcelona’dan resmi bir teklif almıştım"

Ajansspor muhabiri Barış Şehirlioğlu'nun, "Dün akşam saatlerinde kampa katıldın, takımla ilgili ilk izlenimlerin nelerdir? ve "Daha önce Barcelona’ya transferin gündeme geldi, bu durumu bizi anlatır mısın?" sorularına cevap veren ve Barça'dan aldığı teklifi reddettiğini söyleyen 24 yaşındaki stoper, "Dün akşam geldim. Biraz yorgundum. Bu sabah antrenman yaptım. Takımda pozitif bir hava var. Barcelona’dan resmi bir teklif almıştım. O zaman çok gençtim. Benim amacım oynayarak kendimi göstermekti. Orada oynamak zordu. Onun için öyle bir karar almıştım. Şimdi büyük bir kulüpteyim ve çok mutluyum" dedi.

Emre Belözoğlu sözleri

Emre Belözoğlu'ndan övgüyle bahseden Mauricio Lemos, "Emre Belözoğlu çok iyi bir insan. Ne kadar büyük bir futbolcu olduğunu zaten kariyerinde gösterdi. Büyük bir kaptan. Transfer süreci başladığında benimle iletişimde oldu. İkimiz de benim kendimi göstermem için Fenerbahçe’nin doğru yer olduğuna karar verdik. Başkanımıza ve teknik ekibe de teşekkür etmek istiyorum. İyi ki buradayım" dedi.

Efsane olmak istiyor

Kulübün efsanelerinden biri olmak istediğini kaydeden Lemos, "Kendimi hazır hissediyorum. Zaten hazır hissetmesem gelmezdim. Burası büyük bir takım. Hayatınızı, her şeyinizi vermeniz gerek. Ben kendime güveniyorum. Bunu da Fenerbahçe’de göstermek istiyorum. Bu kulüp harika bir kulüp. Harika bir taraftarı var. Ben de kulübün efsanelerinden biri olmak isterim. Umarım bu olur ve bir sürü kupa kazanırız" diye konuştu.

 

"Muslera büyük bir karakter"

Galatasaray'da forma giyen vatandaşı Fernando Muslera hakkında da görüş belirten Uruguaylı stoper, "Buraya gelmeden önce çok fazla zamanım olmadı. Muslera ile konuşamadım. Ama kendisini biliyorum. Büyük bir karakter. Lugano ile de çok fazla konuşamadık. Lugano benim için büyük bir referans. Onu çok seviyorum. Büyük bir futbolcu" dedi.

 

FIFA'nın anketi ve Galatasaray derbisi

FIFA'nın yaptığı, "Sizce hangi takımın taraftarları daha tutkulu?" anketinde Fenerbahçe'nin Galatasaray'ı geride bırakmasının söylenmesi ve derbi ile ilgili görüşlerinin sorulması üzerine Lemos, "Fenerbahçe'nin önde bitirdiği anketi görmemiştim. Derbi maçları izlerdim. Çok çekişmeli maçlar olurdu. Sürekli kavgaların yaşandığı, çetin bir rekabet olurdu. Fenerbahçe gibi büyük kulüplerin tutkulu bir taraftarı olur. Beni karşılamaları şaşırttı. Onların ilgisine kupalar kazanarak yanıt vermek istiyorum" dedi.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler