Kulüpler ayağa kalktı

17.06.2016 - 17:45 | Son Güncellenme: 17.06.2016 - 23:38

Erkekler Süper Lig Hentbol takımlarından yarısından fazlası yabancı kuralı nedeniyle ortak bir deklarasyon yayınlandı.

Geçtiğimiz sezon uygulamaya konan kuraldan dolayı değişiklik isteyen kulüpler yeni sezonda uygulanması istenen kuralı da bildirdiler.

Açıklama şöyle;

TÜRKİYE HENTBOL KAMUOYUNA VE TÜRKİYE HENTBOL FEDERASYONUMUZA

 Türkiye Hentbol Süperliği erkek takımları olarak federasyonumuzun 08/06/2016 tarihinde aldığı play off sisteminin kaldırılması kararını gerekçelerini doğru bulduğumuzu belirtiriz.

Bu kararın yanında yapılması gereken önemli bir değişiklik yabancı kuralı olduğunu düşünüyoruz. Kritersiz 3 oyuncu olan sınır kulüplerimizi transfer sürecinde zor durumda bırakmaktadır. Türkiye ligindeki bu kuralı bilen menajerler milli oyuncuları çok yüksek rakamlar ile Türkiye’ye getirmeye çalışmaktadır.

Ayrıca 10 sayısından az milliliği olan ve ülkesi ilk 25 te olmamasına rağmen çok yetenekli ve kendi ülkesinde milli olan oyuncular transfer edilememektedir. Ülke sınırlamasının kalkması  ve son 7 yıl kuralının 10 yıl olarak güncellenmesi daha uygun olacaktır.

Avrupa kupalarında rekabet şansımızı azaltan bu kural ligimize gelecek yabancı sayısını da kural 14 demesine rağmen sınırlamaktadır. Bizler kritersiz oyuncu sayısının 5 ten az ve 7 den fazla olmamak kaydı ile değiştirilmesini, ilk 25 ülke kuralının kalkmasını ve en az 1 milliğin yetmesini değişiklik olarak öneriyoruz. Saygılarımızla

Antalyaspor Kulübü

Aziziye Belediye Termal  Spor Kulübü

Beykoz Belediyespor Kulübü

Göztepe Spor Kulübü

Merzifon Belediyespor Kulübü

Nilüfer Belediyespor kulübü

Taşova Belediyespor Kulübü

Trabzonspor Kulübü

Senin için hazırladığımız haberler