Kulüpler Birliği, kadına şiddete karşı 'Dur' dedi!

24.07.2020 - 12:31 | Son Güncellenme: 24.07.2020 - 12:35

Son dakika haberleri... Kulüpler Birliği'nde "Kadına şiddete dur de!" projesinin basın toplantısı gerçekleştirildi. İşte detaylar..

Kulüpler Birliği, kadına şiddete karşı 'Dur' dedi!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Kulüpler Birliği Vakfı'nın ortaklaşa düzenlediği Kadına Şiddete “DUR DE!” Projesi'nin basın toplantısı Kulüpler Birliği'nin Maslak'taki merkezinde gerçekleştirildi.

 

Kadına karşı şiddete mücadele kapsamında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da Kulüpler Birliği Vakfı tarafından düzenlenen "Kadına Karşı Şiddete Dur De" kampanyasının toplantısına katıldı.

Bakan Selçuk, "Geçtiğimiz gün, Pınar Gültekin'i gencecik bir kızımızı kaybettik. Kim bilir geleceğe dair birçok hayali ve umudu vardı. Kederli ailesine baş sağlığı diliyorum. Diğer kadın cinayetlerin de olduğu gibi bunu da lanetliyoruz. Yiten can bizim canımız. Bakanlık olarak bu davaya müdahil olacağız. Katilin en ağır ceza alması için sürecin takipçisi olacağız" dedi.

Organizasyona katılan isimlerden Fenerbahçe  Yönetim Kurulu üyesi Simla Türker Bayazıt, ''Kadına şiddet ve kadın ölümleri son bulsun diye, kadınlar ve kız çocuklarının hakları korunsun diye Fenerbahçe Spor Kulübü olarak üzerimize düşen her sorumluluğu yerine getirmeye hazırız'' şeklinde konuştu.

Galatasaray'ın toplantıdaki temsilcisi ve kulübün yönetim kurulu üyesi Dilek Kutlu ise, "Galatasaray Spor Kulübü olarak Kadına Karşı Şiddete Dur De Çalışma Grubuna katkı sağlamaktan gurur duymaktayız.  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt Selçuk ve Kulüpler Birliği’ne girişiminden ötürü teşekkür ederiz. Somut çıktılarla şiddetin her türlüsüne engel olmayı umuyoruz. Galatasaray Spor Kulübü taraftarı, sporcuları, üyeleri ile çok yüksek etki gücüne sahip bir kurum. 30 milyondan fazla taraftarımız, sosyal ağlardaki aktif etkileşimimiz ile dönüşümü tetikleyecek güce sahibiz"  dedi.

Trabzonspor Yönetim Kurulu'ndan Eda Lermi Zorer de, toplantı ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Kadınlara insan haklarının bir gereği olarak verilmesi gereken değerin, bir lütuf yahut ayrıcalıkmış gibi algılandığı bir çağdan geçiyoruz. Kadının toplumsal itibarı, saygınlığı ve konumunu örseleyen şiddet vakaları, asırlardır küresel bir sorun olageldiği gibi bugün hala yaşadığımız toplumun acı bir gerçeği olarak vuku bulmaya devam ediyor. Bu insanlık ayıbına karşı yükseltilen her bir tepki, her bir çığlık Trabzonspor Kulübü’nde yankısını bulacaktır. Kulübümüz, konuya ilişkin toplumsal bilincin gelişmesine katkı sağlayacak her türlü iş birliğinin bir parçası olmaya her zaman gönüllü ve hazırdır.”

Senin için hazırladığımız haberler