Kulüpler Birliği, Süper Lig AŞ'ye dönüşüyor!

Eren Tuncay
23.06.2021 - 14:23 | Son Güncellenme: 23.06.2021 - 14:31

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı olarak Ahmet Nur Çebi'den sonra profesyonel bir isim başkan olarak seçilecek. Süper Lig A.Ş modeli geliyor.

Kulüpler Birliği, Süper Lig AŞ'ye dönüşüyor!

Ceyhun KUBURLU - AJANSSPOR

Kulüpler birliği Vakfı Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin istifasının ardından ortaya yeni bir iddia atıldı. Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı profesyonel bir isme bırakılacak. Hatta tüm yönetim bu başkanla seçilecek. Bu da uzun zamandır konuşulan Süper Lig AŞ modelinin ilk adımı olacak.

Sektöre hakim olacak

Uzun yıllardır tartışılan konuların başında gelen Süper Lig AŞ için ilk adım atılıyor. Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığı'ndan istifa eden Ahmet Nur Çebi'nin yerine geçecek isim profesyonel bir yönetici olacak. Yani kulüplerin dışında sektöre hakim bir CEO olacak. Bu da Kulüpler Birliği Vakfı'nın bundan sonra yeni bir yapılanma ile Süper Lig AŞ'ye devşirilmesi anlamına geliyor.

Yayın ihalesinde etkili olacak

Yeni dönemde yapılacak yayın ihalesi öncesinde yeni yönetimin ve CEO'nun da etkinliği artacak. TFF bu konuda kulüpleri de işin içerisine katmak istiyor. Ancak mevut yönetimlerle bunun olmayacağı anlaşıldı. Şimdi de Süper Lig AŞ modeli öne çıkacak. Yayın ihalesi sadece TV yayınlarını kapsamayacak dijitalleşme ve sponsorluk hakları da öne çıkacak.

"Süper Lig A.Ş olmazsa olmaz"

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, "Kulüplerin geleceği için Süper Lig A.Ş olmazsa olmaz. İngiltere modelinde olduğu gibi kulüpler kendi çıkarlarına göre hareket edeceği sisteme geçmeli. TFF bu işin hakem tarafını organize etmeli." demişti.

Senin için hazırladığımız haberler