Son Dakika | Kulüpler Birliği Toplantısı Bitti! Ahmet Ağaoğlu Açıklama Yaptı

12.04.2022 - 17:01 | Son Güncellenme: 12.04.2022 - 23:00

Kulüpler Birliği toplantısının ardından Ahmet Ağaoğlu açıklama yaptı. TFF Başkanlığı için konuşan Ağaoğlu, yeni yabancı kuralından da bahsetti. İşte detaylar.

Son Dakika | Kulüpler Birliği Toplantısı Bitti! Ahmet Ağaoğlu Açıklama Yaptı

AJANSSPOR HABER

Kulüpler Birliği toplantısı sona erdi. Toplantının ardından Kulüpler Birliği Başkanı Ahmet Ağaoğlu, TFF Başkanlığı ve yeni yabancı kuralı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

"Spor yasası birinci maddemizdi"

Ahmet Ağaoğlu, toplantının ardından yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: "Kulüpler Birliği olarak yoğun bir gündem olarak toplandık. Komisyonda kabul edilen spor yasası birinci maddemizdi. UEFA'ya üye 56 üye içerisinde buna benzer bir yasa ile futbolun yönetildiği bir başka ülke yok"

"Yasa çıkmadan çalışmaları yapmak üzere dört büyük kulüp başkanı ve Kasımpaşa Başkanı Fatih Saraç ve Süleyman Hurma ile önümüzdeki hafta yoğun çalışmalar yapacağız."

"Bir sene daha 8+3'ün devam etmesi"

"Yabancı konusu uzun zamandır gündemde. Sıklıkla federasyon ile paylaşıyoruz. Nihat Özdemir'e de çekincelerimizi dile getirmiştik. Tamamen kaldırılması değil, bir sene daha 8+3'ün devam etmesi, bazı kulüplerin elinde uzun mukaveleleri olan oyuncular var"

"Kulüpler sıkıntı yaşar. Sözleşmesi bitmeyen oyuncunun mukavelesini feshederseniz, alacağı tüm ücretleri ödemek zorunda kalırsınız."

"Naklen yayın işini 1,5 ay içinde bitirmek istiyor"

"Naklen yayın için çalışan isimler istifa etti. Servet Yardımcı naklen yayın ihalesiyle ilgili süreci yönetiyor. Görüşlerimizi Servet Yardımcı'ya ileteceğim. 1,5 ay içerisinde bu işi bitirmek istiyor."

"TFF Başkanı olmak istemiyorum"

"TFF Başkanı olmak istemiyorum. Kamuoyunda gündemde isimler var. Neden bu isimler gündemde bilmiyorum. Göksel Gümüşdağ ve Ahmet Nur Çebi bugün toplantıdaydı. Onların görüşlerini paylaşıyorum; benimle aynı görüşteler. TFF Başkanı olmak gibi niyetleri yok"

Senin için hazırladığımız haberler