Kulüpler Birliği'nden e-bilet açıklaması geldi! Passolig sona mı erdi?

İsa Kethüda
19.02.2024 - 14:09 | Son Güncellenme: 19.02.2024 - 14:19

Kulüpler Birliği Vakfı, elektronik bilet satışı için organizasyon ve teknik altyapı kabiliyeti olan firmalarla görüşme kararı alındığını duyurdu. İşte detaylar.

Kulüpler Birliği'nden e-bilet açıklaması geldi! Passolig sona mı erdi?

AJANSSPOR-HABER

Kulüpler Birliği Vakfı, elektronik bilet satışı için organizasyon ve teknik altyapı kabiliyeti olan firmalarla görüşme kararı alındığını duyurdu.

Kulüpler Birliği Vakfı'ndan yapılan açıklamada, 6222 sayılı kanunda elektronik kart ile elektronik kart kapsamında satışı gerçekleştirilecek biletlerin basım, satış ve dağıtımına ilişkin yerel uygulamaların kulüpler tarafından gerçekleştirildiği hatırlatılarak şu ifadeler kullanıldı:

"Kulüplerimiz, önümüzdeki dönemde elektronik bilet satış organizasyonunu, anlaşacakları firmalar ile gerçekleştirmek kanaatindedir. 

İlgini Çekebilir
FLAŞ | Şampiyonlar Ligi Finalleri Türkiye'de
Habere Git

Bu doğrultuda bilet satış organizasyonu ve teknik altyapı kabiliyetine haiz firmalar ile görüşme kararı alınmıştır. 

Kulüplerimizin bilet satış organizasyonuna talip olacak firmaların Kulüpler Birliği Vakfı'na başvurularını iletmeleri rica olunur."

Passolig E-bilet uygulaması sona erdi

Öte yandan Kulüpler Birliği Vakfı'nın bu açıklamasından sonra Passolig E-bilet uygulamasının da sona erdiği belirtildi.

Ali Koç çağrıda bulunmuştu

Fenerbahçe Spor Kulübü ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, sezon başında Trendyol Süper Ligi fikstür çekiminde kürsüye gelerek Passolig konusunu gündeme getirmişti. Koç, “Passolig hepimizi yoruyor, taraftarları uzaklaştırıyor” ifadesini kullanmıştı. Koç, Passolig ihalesi için TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’ye de çağrıda bulunmuştu. Başkan Ali Koç’un Passolig’in yerine kulüplere daha yüksek ekonomik getiri sağlayacak bir model üzerinde çalışma hazırlattığı öğrenildi.

Senin için hazırladığımız haberler