Kulüpler Birliği'nde 'Hükmen mağlubiyet' tartışması

04.12.2020 - 14:38 | Son Güncellenme: 04.12.2020 - 15:55

Kulüpler Birliği'nde dün telekonferans yoluyla gerçekleştirilen gündem toplantısında 'hükmen mağlubiyet' tartışması yaşandı. Galatasaray ve Trabzonspor 'hükmen mağlubiyet' fikrini desteklerken bazı kulüpler bu fikri reddetti. Kulüpler Birliği'nde 16 Aralık'ta gerçekleşecek olan olağanüstü toplantıda da başkanlık seçimi gündemde. İşte tüm detaylar...

Kulüpler Birliği'nde 'Hükmen mağlubiyet' tartışması

Salim MANAV-AJANSSPOR

Kulüpler Birliği dün telekonferans yoluyla toplantı yaptı. Kulüpler Birliği toplantısında hükmen mağlubiyet fikri, koronavirüs salgını nedeniyle kadroya daha fazla oyuncu yazdırılabilmesi, yayıncı kuruluş krizi ve olağanüstü seçim kararı konuşuldu.

 

Hükmen mağlubiyet fikrinde çatışma yaşanırken, Galatasaray ve Trabzonspor 'hükmen mağlubiyet olabilir derken; bazı kulüpler bu durumu reddetti. Beşiktaş'tan kadroya yazılan 14 yabancı oyuncu sayısının yükselmesi fikri geldi. Beşiktaş'ın fikrini birçok kulüp destekledi.

 

Ahmet Nur Çebi konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

"Pandemiden dolayı özel isteğim oldu benim 14 yabancı hakkından dolayı kadro dışı kalan oyuncularımız için özel bir isteğim oldu TFF'den. Üzerinde çalışıyorlar. Umarım pozitif cevap alacağız."

Siyah beyazlılar Lens, Mirin, Douglas ve Boyd sezon öncesi kadroya yazılmamıştı.

 

Hurma ve Çavuşoğlu ismi ön planda

Öte yandan Kulüpler Birliği'nde yapılacak olan başkanlık seçimi öncesi Aytemiz Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu ve Fatih Karagümrük başkanı Süleyman Hurma'nın ismi ön plana çıktı.

 

Kulüpler Birliği'nde 16 Aralık Çarşamba günü olağanüstü genel kurul gerçekleştirilmesi bekleniyor. Olağanüstü toplantıda Kulüpleri Birliği yeni başkanını seçecek.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler