Kulüpler Birliği'nden kamuoyundaki iddialara cevap

16.07.2021 - 16:20 | Son Güncellenme: 16.07.2021 - 17:37

Son dakika haberleri... Kulüpler Birliği'nin resmi sosyal medya hesabından son dönemde çıkan tartışmalara yönelik bir paylaşım yapıldı. İşte detaylar...

Kulüpler Birliği'nden kamuoyundaki iddialara cevap

AJANSSPOR - HABER

 

Kulüpler Birliği Vakfı'nın resmi hesabından son dönemdeki tartışmalara yönelik bir paylaşım yapıldı. Vakfın Türkiye Futbol Federasyonu'na ilettiği 4 maddelik metin, kamuoyunda eleştirilere neden olmuştu. Bugün yapılan paylaşımda; "Futbolun problemlerinin yine futbolun paydaşları tarafından çözülmesi gerektiğine inanmaktayız" vurgusunda bulunuldu.

"Faydalı bir davranış olarak görmemekteyiz..."

Kulüpler Birliği Vakfı'nın resmi hesabından yapılan açıklamada: "Kulüpler Birliği Vakfı olarak futbol ile alakalı problemlerimizi ilgili paydaşlarla çözme gayesiyle hareket etmekteyiz. Bugün geldiğimiz noktada futbol dışı kurum ve kuruluşların futbolla alakalı olarak görüş bildirmeleri konuyu farklı yerlere taşımaktadır ve bu durumu sorunlarımızın çözümüne yönelik faydalı bir davranış olarak görmemekteyiz. Futbolun problemlerinin yine futbolun paydaşları tarafından çözülmesi gerektiğine inanmaktayız. Kamuoyunun bilgisine sunarız" denildi.

Uluç "Devleti tehdit ediyorlar" dedi

Sabah Gazetesi yazarı Hıncal Uluç, "Türk futbolu... Federasyon yok! Anarşı var!" başlıklı köşe yazısında: "Kulüpler Birliği imzası altında Türkiye Futbol Federasyonu'na gönderilen yazıda, Nihat Özdemir'den TFF'nin bugüne dek Türk futbolu adına aldığı en doğru, en geçerli kararını, yabancı futbolcu sayısını sahada 8, toplamda 14 olarak sınırlayan kararını kaldırması istendi ve yazıya bir de korkunç tehdit eklendi: 'Bu dediğimizi yapmazsanız sahaya çıkmayız!'

Böyle bir tehdide karşı Federasyon Başkanı nasıl ses çıkarmaz? Nasıl eylem yapmaz? Türkiye Futbol Federasyonu 'devlet' demek. Adamlar alenen, resmen, bir de kendilerine 'Kulüpler Birliği' kisvesi vererek devleti tehdit ediyorlar ve devlet harekete geçmiyor." ifadelerini kullanmıştı.

Kulüpler Birliği, TFF'den neyi talep etti?

Kulüpler Birliği Vakfı'nın 8 Temmuz'da yayınladığı bildirinin ana eksenini oluşturan 4 maddelik talep listesi şu şekilde:

"Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı'na; Aşağıda yer alan başlıklarda Türkiye Futbol Federasyonu tarafından alınan kararların ve yapılmakta olan uygulamaların yeniden gözden geçirilerek, bu hususlarda alınmış kararlardan aşağıda imzası bulunan kulüplerimizin talebi doğrultusunda geri dönülmesi ve yine kulüplerimizin istekleri doğrultusunda yeniden karar alınması talebimizi bilgilerinize sunarız.

- Türkiye Futbol Federasyonu ile yayıncı kuruluş arasındaki ciddiyetten uzak ilişkilerden ötürü sözleşmenin sürekli tadil edilerek kulüplerimizin her sene finansal zarar görmesi,

- Merkez Hakem Kurulu, Disiplin Kurulu ve Tahkim Kurullarının atama ve işleyişleri,

- Yabancı oyuncu sayısındaki kulüplerimizin taleplerinin göz ardı edilmesi,

- Kulüp Lisans Talimatı kriterlerinin ülkemiz gerçekleri dışında kalması"

 

Metnin sonunda, TFF'nin bu 4 maddeyi uygulamaması halinde kulüplerin ligden çekileceği vurgulanıyor.

Kılıçdaroğlu'ndan destek

Ana muhalefet lideri, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda: "TFF yönetimine ve Katarlı Bein'in satın aldığı Digiturk’e takımlarımızın haklı isyanı devam ediyor. İktidarın Katarlı ortaklarıyla dokunup bozmadığı hangi değerimiz kaldı? Takımlarımızın ve Türk futbolunun yanındayım, mücadelelerine elimden gelen desteği vereceğim" dedi.

 

Senin için hazırladığımız haberler