Kulüpler Birliği’nden TFF’ye ültimatom gibi hakem uyarısı!

06.03.2021 - 22:25 | Son Güncellenme: 06.03.2021 - 22:49

Son dakika haberleri… Kulüpler Birliği yazılı bir açıklama yaparak MHK’yi ve hakemleri topa tuttu. Açıklamada TFF’den hakem ve VAR standartlarını bir an önce Avrupa seviyesine çekmesi istendi. İşte detaylar…

Kulüpler Birliği’nden TFF’ye ültimatom gibi hakem uyarısı!

AJANSSPOR-HABER

Türk futbolunun 1 numaralı gündem maddesi haline gelen hakem tartışmaları Kulüpler Birliği’ni de harekete geçirdi. Çarpıcı ifadelerle dolu bir açıklama yayımlayan Kulüpler Birliği, "TFF'den beklentimiz, MHK yapısının Avrupa örneklerindeki standartlara çekilmesi, hakemlerin eğitim seviyelerinin iyileştirilmesi yönündedir"  ifadesini kullandı. 

"VAR'ın parasını biz ödüyoruz"

Açıklamada ayrıca, "Eğitim giderlerine kadar tüm giderleri tarafımızdan ödenen VAR'ın birçok şüpheyi barındıran yanlış uygulamaları, hakemlerimizin eğitimlerini, bilgilerini ve tarafsızlıklarını tartışılır hale getirmiştir…” 

"TFF'den yaptırım bekliyoruz"

“Hakemlerin atamalarından puanlamalara kadar şeffaf ve hesap verebilir bir yapıya kavuşturulması, TFF'nin MHK yapısını modern futbol seviyesine getirmeye yönelik yaptırımlarını beklemekteyiz" gibi ifadeler dikkat çekti. 

'Hata yapan hakemler ceza almıyor' vurgusu

Yine açıklamada yer alan "Hal böyle iken maç sonuçlarını etkileyecek şekilde hatalar yapan hakemlerin hiçbir şekilde karşılık görmemesi..." ifadesi de Kulüpler Birliği'nin son maçlarda tartışmalı kararlar veren hakemlerin cezalandırılmamasından rahatsızlık duyduğunu göz önüne serdi. 

Bilindiği gibi Kulüpler Birliği Başkanlığı'nı geçtiğimiz ay Göztepe Başkanı Mehmet Sepil'den, Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi devralmıştı. Açıklamaya TFF'nin ne yanıt vereceği merak konusu oldu.

Senin için hazırladığımız haberler