Mehmet Büyükekşi: "Kulüpler devamlı günah keçisi arıyor"

17.10.2023 - 11:18 | Son Güncellenme: 17.10.2023 - 11:42

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, kulüplerin devamlı günah keçisi aradığını belirterek, "Türk futbolu son 15 yılda her yıl biraz daha geriye gitmiş" dedi.

Mehmet Büyükekşi: "Kulüpler devamlı günah keçisi arıyor"

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türk futboluna zarar veren unsurları açıkladı. Milliyet'te yer alan habere göre Büyükekşi sosyal medyayı işaret ederken, "Her takımın bir köşe yazarı var" diyerek spor basınını da eleştirdi. Türk futbolunun son 15 yılda geriye gittiğini vurgulayan TFF Başkanı, kulüplerin başarısızlık durumunda günah keçisi aradığını belirtti.

"Türk futbolu son 15 yılda geriye gitmiş"

Büyükekşi, ''Biz, yeni şeyler yapmaya çalışıyoruz. Çünkü eskiyi tekrar ederek, Türk futbolu son 15 yılda her yıl biraz daha geriye gitmiş. Şu meşhur Einstein'ın sözü var ya; 'Aynı şeyleri tekrarlayarak, farklı sonuçlar beklemek aptallıktır' diye. Onun için aynı şeyleri yapıp farklı sonuç almak mümkün değil. Onun için farklı şeyler yapmamız lazım" ifadelerini kullandı.

"Aynı şeyleri yaparsanız kimse eleştirmiyor, biz risk alıyoruz"

Sözlerine devam eden Büyükekşi, "Ama bunun da dezavantajı şu; şimdi eğer aynı şeyleri yaparsanız sizi hiç kimse eleştirmiyor. Aynı şey rutin devam ediyor. Biz de yeni şeyler yapmak istiyoruz. Risk alıyoruz. Diyelim ki 10 tane iş yaptınız, 9'u doğru olup bir tanesi yanlış olunca, herkes o bir taneyi alıyor, yerden yere vuruyor" açıklamasını yaptı.

İlgini Çekebilir
"Mehmet Büyükekşi'nin devam etmesini istemem"
Habere Git

"Kulüpler günah keçisi arıyor... Bu da MHK, hakemler ve federasyon"

Mehmet Büyükekşi, "Zaten yanlış bakış açısı var. Şimdi Süper Lig'de her sene bir tane takım şampiyon olacak. Dört tane takım küme düşecek. Kendi içerisinde bir rekabet var. Takımlar rekabeti kendi içinde yapmıyorlar. Devamlı bir günah keçisi arıyorlar. Bu da sahibi olmayan, taraftarı olmayan MHK, hakemler ve federasyon" şeklinde konuştu.

"Kendi taraftarlarına şirin gözükmek için yapıyorlar"

Konuşmasını sürdüren Büyükekşi, "Federasyon iyi de yapsa, kötü de yapsa maalesef böyle çok büyük bir sıkıntılı bir şey var. Çünkü kulüpler kendi taraftarlarına şirin gözükmek için böyle bir olgu içerisine giriyorlar'' diye konuştu.

"Bunlar Türk futboluna zarar veriyor"

Eskişehir ve Konya'daki milli takım maçları nedeniyle o kentlerde sokaklarda gezdiği sırada vatandaşların yanlarına gelip, kendisini desteklediğini söyleyen Büyükekşi, "Burada normal vatandaş, gençler, çocuklar, ihtiyar, çiftçisi hepsi kulağıma eğiliyor diyor ki, 'Başkanım, seni seviyoruz, doğru yoldasınız. Böyle gidin.'  Bu sosyal medya, troller, bot hesaplar kamuoyunu yanlış yönlendiriyor. Bunlar maalesef Türk futboluna zarar veriyor" dedi.

İlgini Çekebilir
Stefan Kuntz'dan A Milli Takım'a tebrik mesajı
Habere Git

"Her takımın bir köşe yazarı var"

Her takımın bir köşe yazarı olduğunu belirten Büyükekşi, "Basının da bize göre hataları var. Çünkü basında da her takımın bir köşe yazarı var. Fenerbahçe'nin ayrı, Galatasaray'ın ayrı, Beşiktaş'ın ayrı, Trabzonspor'un ayrı. Bu da ayrı zarar veriyor Türk futboluna. Çünkü hiçbiri objektif değil. Hakemi veya federasyonu suçlarken kendi hatalarını görmüyor. Şu da var; Üç tane şampiyon yapacak halimiz var mı? Yok. Birileri kaybedecek zaten" dedi.

"EURO 2032'de olmayacağım"

Mehmet Büyükekşi, altyapının önemini anlatırken EURO 2032'de olmayacağını açıkladı. Büyükekşi, "Şimdi 2032'de ben olacak mıyım? Olmayacağım. Niye 2032 için uğraştık? Çünkü biz gelecekle ilgileniyoruz. Bugün milli takımda oynayanlarında yüzde 90'ı olmayacak. Çünkü bugün 10  yaşındaki bir çocuk, 9 yıl sonra 19 yaşında olacak. Bugün 15 yaşındaki bir çocuk 9 yıl sonra 24  yaşında olacak. Biz onlara şu anda tohum ekiyoruz" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler