Kulüpler muslukları kapadı! 50'ydi 5 oldu...

26.01.2021 - 09:23 | Son Güncellenme: 26.01.2021 - 09:25

Süper Lig takımları son yıllarda bonservis ve kiralama bedellerinde harcama musluklarını kapadı. Ancak ilk defa bu kadar az harcamanın olduğu bir ara transfer sezonu yaşanıyor. 2018/19 sezonunda 50 milyon Euro’luk harcama yapan Süper Lig kulüpleri bu ara transfer döneminde şimdiye kadar 5 milyon Euro harcadı.

Kulüpler muslukları kapadı! 50'ydi 5 oldu...

Ceyhun KUBURLU - AJANSSPOR

Harcama limitlerinin devreye girmesinin ardından kulüpler adeta bonservis ve kiralama bedeli harcamalarını durdurdu.

Bugün Süper Lig’de ara transfer döneminde şimdiye kadar 6 kulüp bu alanda harcama yaparken diğer kulüplerin hiçbirisi bonservis ve kiralama bedeli konusunda para harcamadığı gözlendi. Toplam harcama tutarı da 5 milyon 200 binde kaldı. Bu rakam 2018-19 ara transfer döneminde 50 milyon Euro’ya yaklaşmıştı.

Hangi kulüpler harcadı?

UEFA’nın finansal fair play kuralları ile başlayan ve bugün TFF’nin Harcama Limitleri ile devam eden ekonomik yapılanma kulüplerin bonservis ve kiralama bedeli giderlerini kıstı. 

Adeta bu alandaki muslukların kapandığı Süper Lig’de şimdiye kadar sadece 6 kulüp bonservis ve kiralama parası ödedi. Bu alanda en yüksek harcamayı Trabzonspor yaptı. Bordo-mavililer Berat Özdemir transferi için toplam da 2.5 milyon ödedi. İkinci sırada ise Fenerbahçe bulunuyor. Sarı-lacivertlilerin Szalai transferi için 2 milyon Euro ödediği belirtiliyor. Diğer bonservis ve kiralama parası ödeyen kulüpler ise şöyle: Erzurumspor 100 bin Euro, Konyaspor 300 bin Euro, Kayserispor 200 bin Euro, Ankaragücü 250 bin Euro.

10 milyon üzeri olur mu?

Türk futbol endüstrisinde belki de en düşük harcamaların olduğu ara transfer sezonu gerçekleşecek. Bugün toplam harcama 2018/19 sezonundaki harcamanın 10’da birine eşit. Sektör temsilcileri, “Kulüplerin harcama limitleri nedeniyle kemer sıkma politikası uyguladığını gözlemliyoruz. Burada tek soru işareti İrfan Can Kahveci’nin transferi olacak. Eğer burada bir transfer gerçekleşir ve takas yerine bonservis ödemesi üzerinden olursa rekor kırılabilir. Ancak şuanki durumda kulüplerimizin 10 milyon Euro’nun üzerine çıkmaları çok da kolay gözükmüyor.” diyor.

Senin için hazırladığımız haberler