Kulüpler sesini yükseltti, TFF kulak verdi! Geri adım mı gelecek?

03.06.2021 - 17:20 | Son Güncellenme: 03.06.2021 - 22:23

Kulüpler Birliği Toplantısı'nın ardından Ahmet Nur Çebi ve Ahmet Ağaoğlu açıklamalarda bulundu. İki başkan, TFF'nin yabancı kuralı ve limitler hakkında konuştu.

Kulüpler sesini yükseltti, TFF kulak verdi! Geri adım mı gelecek?

AJANSSPOR - HABER

Federasyonun aldığı yabancı sayısı ve küme düşme kararlarının açıklanmasının ardından toplanan Kulüpler Birliği'nde görüşme sona erdi. Kulüpler Birliği Başkanı Ahmet Nur Çebi ve yardımcısı Ahmet Ağaoğlu, alınan kararlara ilişkin açıklamalarda bulundu. 

'Biz bu TFF’ye karşı kulüpler değiliz'

Başkan Çebi, ''Federasyonun temsil konusu Türk futbolu. Bizim onlarla uzlaşmamız söz konusu olmamalı. Olaya böyle bakılmamalı. Biz bu TFF’ye karşı kulüpler değiliz. İkna etme niyetimiz yok. Sadece fikir alışverişi yapıyoruz'' dedi. 

'TFF, kararı gözden geçirebileceklerini söyledİ'

Federasyonun yabancı sınırı hakkındaki kararını gözden geçirebileceğini ifade eden Çebi, ''Yabancı adedi 8+6 şeklinde. Bir de ligden düşme, çıkma sayısının açıklandığı bir açıklama gördük dün. Bu toplantı o yüzden yapıldı. Yabancı sayısı ve ligden düşme konusunda bizden teyit alınmadı. TFF, salı günü yapacağımız toplantıya katılacağını ve gerekirse bu kararı gözden geçirebileceklerini söyledi'' şeklinde konuştu. 

Ahmet Ağaoğlu: Neden böyle bir karar alındı bilmiyoruz

Ahmet Nur Çebi'nin ardından sözü alan başkan yardımcısı Ahmet Ağaoğlu ise, 'Yabancı sınırı hakkında neden böyle bir karar alındığını bilmiyoruz' dedi. Kulüplerin limitleri hakkında konuşan Ağaoğlu, ''Limit tahsis edilirken, ilk başta anlaştığımızda 500 milyon Dolar olan naklen yayın geliri bugün 220 milyon Dolar'a düşmüş durumda. 3 puana verilen para 600 bin Euro'ydu. Bugün 180 bin Euro veriliyor'' diye konuştu.

'Limitlerde hoşgörü talep ettik'

Yayın gelirlerinin önemine de dikkat çeken Ağaoğlu, ''Gelirleri ve giderleri birbirinden ayırmanız mümkün değil. Yayın geliri Anadolu kulüplerinin gelirlerinin büyük kısmını oluşturuyor. Avrupa'da başarılı olmayı hedeflemek için limitlerde hoşgörü talep ettik.'' değerlendirmesinde bulundu. 

Çebi: Limitler açısından o sene bu sene değil 

Kulüpler Birliği Başkanı Ahmet Nur Çebi de harcama limitleri konusunda federasyona taleplerini ilettiklerini dile getirerek, "Verilen limitler var. Limitlerin ek süreçlerinin uygulanmayacağı bir süreç var. Geçen senelerden kaybettiğimiz ülke puanları var ve bu senelerde Avrupa'da yarışacak takımların ülke puanına katkı verebilmesi için daha başarılı bir süreci geçirmemiz gerekiyor. O sene, bu sene değil. Bu garip bir sene. Pandemi ve ülke puanı nedeniyle bu sene limitlerde esnek davranılmasını istedik" ifadelerini kullandı.

TFF ne kararlar almıştı?

Süper Lig kulüpleri 2021-2022 sezonunda en fazla 14, 2022-2023 sezonunda en fazla 12, 2023-2024 sezonunda en fazla 10 yabancı uyruklu futbolcuyu tescil ettirerek A Takım listesi ile müsabaka isim listesinde bulundurabilecektir. Önümüzdeki sezon 14 yabancının ancak 8'i sahada olacaktır.

 

Süper Lig'de yine 4 takım küme düşürülerek 2021 - 2022 sezonunda 20 takım, 2022 - 2023 Sezonunda 19 takım, 2023 - 2024 sezonundan itibaren ise 18 takım ile oynanacaktır.

Senin için hazırladığımız haberler