Kulüpler son naktayı koymak için TFF'de!

13.01.2022 - 12:55 | Son Güncellenme: 13.01.2022 - 13:42

Süper Lig kulüpleri, bugün TFF'ye gidiyor. Yeni yayın ihalesinin şartnamesine son nokta konulacak. Yeni yayın ihalesi kaç paket olacak? Detaylar haberimizde...

Kulüpler son naktayı koymak için TFF'de!

AJANSSPOR-HABER

Kulüpler Birliği Vakfı üyesi Süper Lig temsilcileri bugün Türkiye Futbol Federasyonu'na  (TFF) gidecek. Kulüp temsilcilerinin TFF'ye gitme nedeni yeni yayın ihalesi olacak. Kasım 2021'de tamamlanması gereken ama sarkan yayın ihalesinde son noktanın konulması için bugün toplantı yapılacak.

Kulüplerin son görüşleri alınacak

TFF içinde kulüp temsilcilerinden de oluşan ihale komisyonu, yayın ihalesinin çerçevesini tamamladı. Bugün yapılacak son toplantıyla şartnameye son şekli verilerek üzerinde mutabakat sağlanacak. Kulüp temsilcilerinin görüşleri doğrultusunda bir değişiklik talebi olması ve çoğunlukça kabul edilmesi halinde gerekli son düzeltmeler de yapılacak.

Şartname çıkınca şirketler alacak

Yeni yayın ihalesine şartnamesinin kesinleştirilmesiyle birlikte ilan edilecek. İhaleye girmeyi planlayan kurum ve kuruluşlar TFF'ye başvururak bir bedel karşılığında şartnameyi alacak. Şartnameyi inceleyen şirketler, kendilerine uygun bulurlarsa, ihalenin şartlarını yerine getirme koşuluyla başvuruda bulunacak. TFF'nin duyuracağı tarihte de yeni yayın ihalesi gerçekleştirilecek. Bugün itibarıyla ihalenin gelecek ay içinde yapılması planlanıyor.

İlgini Çekebilir
ÖZEL - Süper Lig'de devrim gibi değişiklik! 9 paketli ihale
Habere Git

İhaleye konsorsiyumlar girebilir

5 yıldır maçları yayınlayan beINSports'un ihaleye yeniden girmesi bekleniyor. Bu gruba rakip çıkıp çıkmayacağı ise henüz belli değil. Kulüpler yeni yayın ihalesinden yıllık 300 milyon Euro gelir bekliyor ama ekonomik koşullar nedeniyle bu rakamın oluşup oluşmayacağı da belirsizliğini koruyor. Yeni ihaleye konsorsiyumların girme ihtimali de güçlü bir ihtimal olarak görülüyor.

Hedef 9 paket halinde satmak

Ajansspor'un daha önce duyurduğu habere göre TFF, yeni yayın ihalesinde 9 ayrı paket oluşturmayı planlıyor. Söz konusu paketler şöyle:

1- İçinde 2 büyük ve 8 Anadolu takımı olan birinci paket.
2- İçinde 2 büyük ve Anadolu takımı olan ikinci paket.
3- Süper Lig 15 dakika uzun özet ve TFF 1.Lig canlı yayınları paketi.
4- Radyo hakları paketi.
5- Özet dijital haklar paketi.
6- Türkiye içi paketlerin tamamı.
7- Dört maçın canlı yayınlanması şartıyla yurt dışı yayınları paketi.
8- Düşük kalitede canlı bahis yayın ve data hakları paketi.
9- Türkiye içi ve dışını kapsayan mega paket.

Senin için hazırladığımız haberler