Kulüpler Birliği'nde TFF Başkanlığı İçin Mehmet Büyükekşi'ye Rakip Çıktı

Akın Ungan
01.06.2023 - 23:33 | Son Güncellenme: 01.06.2023 - 23:50

Kulüpler Birliği, bu ayki Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Genel Kurulu gündemiyle ilgili toplandı. Başkan Mehmet Büyükekşi'ye iki rakip çıktı.

Kulüpler Birliği'nde TFF Başkanlığı İçin Mehmet Büyükekşi'ye Rakip Çıktı

Salim MANAV - AJANSSPOR

Kulüpler Birliği Vakfı, başkan Ali Koç'un ev sahipliğinde bir araya geldi. Kulüpler Birliği'ndeki toplantıya Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor ile diğer tüm kulüp başkanları katıldı. Toplantıda, Süper Lig'in yeni takımları Samsunspor ve Çaykur Rizespor'un başkanları da yer aldı.

Giresunspor küme düşmenin kaldırılmasını istedi

Süper Lig'de küme düşme potasında mücadele eden ve şansını az da olsa taşıyan Bitexen Giresunspor toplantıda küme düşmenin bu sezon kaldırılmasını talep etti. 

Başkanlık seçimi konuşuldu

Kulüpler Birliği toplantısında bir gündem maddesi de Türkiye Futbol Federasyonu'ndaki (TFF) başkanlık seçimi oldu. 

İlgini Çekebilir
111 Mehmet Büyükekşi
Habere Git

Büyükekşi'ye 2 rakip

Mevcut federasyon başkanı Mehmet Büyükekşi'nin tekrar aday olması söz konusu olurken, Büyükekşi'ye seçimlerde iki rakip çıktı. Murat Aksu ve Servet Yardımcı'nın da başkanlığı düşündüğü ifade edildi.

Büyük toplantıya Büyükekşi de katılacak

Kulüpler Birliği gelecek hafta perşembe günü tekrardan toplanacak. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin de bu toplantıda olması bekleniyor.

Gelecek toplantının gündem maddeleri

Gelecek hafta yapılacak görüşmede başkanlık seçimi, yabancı kuralı, hakem kararları, yayıncı kuruluş ücreti ve küme düşmenin kaldırması talebinin konuşulması bekleniyor.

İlgini Çekebilir
Bize alkış değil su atıldı
Habere Git

Servet Yardımcı kimdir?

26 Aralık 1957, Rize doğumlu Servet Yardımcı, bir dönem Çaykur Rizespor'da yöneticilik yaptı. 2008 yılında, Hasan Doğan'ın listesinden Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kuruluna girdi. Mahmut Özgener döneminde Başkan Vekili oldu. Daha sonra Mehmet Ali Aydınlar yönetiminde yönetim kurulu üyesi olarak görevine devam etti. 2012'de başlayan Yıldırım Demirören dönemiyle 1. Başkan Vekili oldu ve Nihat Özdemir yönetiminde de bu görevini sürdürdü. Yardımcı, TFF'nin FIFA ve UEFA ile ilişkilerini yürütmektedir.

Murat Aksu kimdir?

24 Temmuz 1969, Diyarbakır doğumlu Murat Aksu, eski İçişleri Bakanlarından Abdülkadir Aksu’nun oğludur. Türkiye’nin tanınmış spor yöneticilerinden olan Murat Aksu; 1990 – 1991 yılları arasında Türkiye Boks Federasyonu Dış İlişkiler Kurulu Üyesi görevi ile spor camiasına ilk adımını atan Murat Aksu; Türkiye Boks Federasyonu Dış İlişkiler Kurulu Üyesi (1990-91), Türkiye Boks Federasyonu Hukuk Müşaviri ve Yönetim Kurulu Üyesi (1994-98), Türkiye Kayak Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi (1996-98), Türkiye Futbol Federasyonu Dış İlişkiler Kurulu Üyesi (1996-2000) ve Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi (2000-2004) olarak da görev yaptı. 2004-2007 yılları arasında da Beşiktaş Yönetim Kurulu İkinci Başkanlığı görevini üstlendi. 2010 yılında Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkan Adayı oldu. 2014 yılından bu yana kâr amacı gütmeyen bir spor kuruluşu olan Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Yönetim Kurulu Asıl Üyeleri Başkan Yardımcısıdır.

Senin için hazırladığımız haberler