Kulüpler yine 'Locakondu' yapmasın!

02.07.2021 - 16:42 | Son Güncellenme: 02.07.2021 - 17:57

Son dakika haberleri... Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) resmi internet adresinde seyirci kararı açıklandı. Bu karar, "locakondu" uygulamasını ne kadar etkileyecek? İşte detaylar...

Kulüpler yine 'Locakondu' yapmasın!

Hüseyin ÖZKÖK - AJANSSPOR

 

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 1 Temmuz günü internet sitesinden yaptığı duyuruyla 2021-2022 sezonunda oynanacak profesyonel müsabakalarda stadyum kapasitelerinin %50 oranında seyirci alınmasına ayrıca localara ise tam kapasitesi oranında seyirci alınmasına izin verileceğini açıkladı.

Localar niye yüzde 100?

Bir kere gerçekten anlaması çok zor. Açık havada %50 kapasiteye izin verilirken loca gibi dar ve kapalı bir alanda neden kapasite %100 oluyor? Localar aslına bakıldığında pratikte stadyumlarda normal tribünden hiçbir farkı olmayan oturma alanlarıdır. Yani stadyuma tanınan %50 seyirci hakkı otomatik olarak loca içinde geçerli olmalıdır.

 

Ancak pahalı ücretlerle satılan locaların muhtemelen kulüplerin baskı yapmasıyla yine ağzına kadar doldurulmasına izin verildi. Tıpkı geçen sezon stadın açık alanlarına seyirci almak yasakken localara tam kapasite seyirci alındığı gibi. Bu yanlış karar daha sonra Denizlispor’un da girişimi ile LOCAKONDU rezaletine dönüşmüş TFF de bu 4 panel ile etrafı çevrilen tribün alanlarına ses çıkartamayarak göz yummuştu.

İlgini Çekebilir
TFF bunu hesaba katmadı: Locakondular
Habere Git

Loca seyirci sayısı baştan verilmeli

%50 kapasite kararı sonrası bazı kulüplerin yine daha fazla gelir için yine LOCAKONDU yapmayacaklarının bir garantisi yok. Bu bağlamda TFF, Süper Lig’de yer alan 20 kulüpten loca kapasitelerini talep etmeli ve localardaki kişi sayısını %50 tribün kapasitesinden düşerek tribünlere her kulübün loca hariç kaçar seyirci alabileceğini resmen açıklamalıdır. Aksi takdirde seyircisi maç döneminde tribünlere binlerce kişiyi sokan kulüpler, özellikle önemli maçlarda yine izin verilenden çok fazla seyirciyi statlara sokmaktan geri durmayacaklardır.

Senin için hazırladığımız haberler