Kulüpleri ilgilendiren yasa ne zaman çıkıyor? Fikret Orman açıkladı!

28.02.2018 - 16:42 | Son Güncellenme: 28.02.2018 - 16:42

Kulüpler Birliği Vakfı ve Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, gerçekleştirdikleri toplantı sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Fikret Orman’ın açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

Toplantıda neler konuşuldu?

Yapısal, kanunsal düzenlemeleri yapmak; daha sonra Süper Lig A.Ş.'nin yapılandırılması konusunda çalışmalarımız devam edecek. Bir dahaki toplantıya kadar yasa taslakları sonuca ulaşmış olacak. Kulüpler Birliği Süper A.Ş için çalışıyoruz. Mutabakat sağladık. Bir sonraki toplantıya kadar yasa taslakları sonuca ulaşmış olacak. Bugünkü görüşmelerimizin ana konusu buydu.

"Yasa Mayıs ayında çıkabilir"

UEFA kuralları var. Futbol ailesiyle ilgili çok fazla müdahil olmaması gerekiyor. Bazı kararlar içsel olarak verilecek kararlar. Süper Lig A.Ş kanunlaştığında lisanslamalar ve kulüplerin finansal noktalarını düzeltmek için zaman planlaması ortaya çıkacak. Kulüpler Birliği nezdinde alınmış bir yönetim kurulu kararı olarak ortaya çıkacak. Sayın Başbakanımız ve bakanlarımızın süreçleri var. Mayıs ayına kadar kanunları meclisten geçirmeye çalışıyorlar. Kulüpler olarak da bu süreçleri tamamlayacağız. Sonra da Spor Bakanımıza kendi geldiğimiz noktayı izah edeceğiz. Hükumetin bir kararlılığı var. Mayıs gibi çıkabilir. Marka değerinin arttırılması ve finansal olarak kulüplerin toparlanması için iradeleri var.

"Uzun vadeli plan olacak"

Tekneyi yüzdürmeniz ve finansal olarak götürmeniz lazım. Finansal tarafları da toparlamak lazım. Aksiyon planı var. Uzun vadeli bir plan olacak. Kulüp başkanlarıyla konuşuyoruz. Yapısal problemleri çözelim ve kanun koyucunun gücünü arkamıza alalım. Bütün yetkiler kanunen TFF’ye verilmiş durumda. Burası bir vakıf. Şirket değil. 2 tane personel var. Benim gibi, diğer başkanlar gibilerinin yapacağı bir şey değil. Biz kulüplerde yapıyoruz ama burada ayrı bir şey oluşacak. Biz de ne destek gerekiyorsa vereceğiz, gerekeni yapacağız.

Senin için hazırladığımız haberler