Antalyaspor Maçının Tekrarını İsteyen Altay'a TFF'den Veto

Orhan Gülek
12.05.2022 - 23:41 | Son Güncellenme: 13.05.2022 - 00:02

Antalyaspor maçında klasman dışı hakem Alper Çetin'in görev yapması gerekçesiyle TFF'ye maçın tekrar edilmesi için başvuru yapan Altay'ın talebi reddedildi.

Antalyaspor Maçının Tekrarını İsteyen Altay'a TFF'den Veto

AJANSSPOR-HABER

Tahkim Kurulu, Beşiktaş'ın yanı sıra Altay Spor Kulübü'nün maç tekrarı talebini de reddetti. Küme düşen Altay, 6 Nisan 2022'de Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) yaptığı başvuruda hiçbir klasmanda yer almayan Alper Çetin'e AVAR'da görev verilmesi nedeniyle Praport TAV Antalyaspor maçının tekrar edilmesini talep etti. Ancak TFF bu talebi reddetti.

Altay'a yine olumsuz yanıt verildi

Altay, TFF'nin ret kararını Tahkim Kurulu'na taşıdı. Kuruldan da olumsuz cevap aldı. Kurul, Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK) tarafından 8 Mart 2022'de görevden alınan hakemlere dair kararın bozulması nedeniyle Alper Çetin konusunda da bir ihlal oluşmadığına hükmetti. Çetin'in AVAR olduğu maçta Altay evinde Antalyaspor'a 2-1 yenilmişti.

İlgini Çekebilir
PFDK ceza yağdırdı! Beşiktaş..
Habere Git

Altay'ın itirazı reddedildi

Kararda şöyle denildi: "Altay Spor Kulübü'nün, TFF Yönetim Kurulu'nun 28.04.2022 tarih ve 193 sayılı kararına itirazı incelendi. Duruşma için tayin edilen 12.05.2022 Perşembe günü saat 15:45'te icra edilen duruşmada Altay Spor Kulübü'nün vekili Av. Ercan Sevdimbaş, Türkiye Futbol Federasyonu vekilleri Av. Hakan Furkan Tarman ile Av. Ayberk Yelekçi'nin hazır oldukları görüldü, sözlü beyanları alındı. Yapılan müzakere neticesinde; ayrıntısı gerekçeli kararda açıklanacağı üzere Tahkim Kurulu'nun 26.03.2022 tarihli kararı ile TFF Yönetim Kurulu'nun onayladığı 08.03.2022 tarih ve 2022/7 sayılı MHK kararının kaldırılması neticesinde adı geçen hakemin görevlendirilmesi ihlal teşkil etmeyeceğinden, TFF Yönetim Kurulu kararında usule, esasa ve talimatlara aykırı bir yön bulunmadığı anlaşıldığından; Altay Spor Kulübü'nün itirazının reddine, oybirliği ile..."

Senin için hazırladığımız haberler