Küme düşme kalkabilir

22.07.2020 - 22:09 | Son Güncellenme: 22.07.2020 - 22:20

Süper Lig ve TFF 1. Lig'de küme düşmenin gelecek sezon için kaldırılması gündemde. Peki Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) konuya nasıl bakıyor? İşte detaylar...

Küme düşme kalkabilir

Erdal CÖMERT - AJANSSPOR

Pandemi nedeniyle sekteye uğrasa da Süper Lig ve TFF 1. Lig'de sezonun sonuna gelindi. Süper Lig'de şampiyonun adı konuldu: Medipol Başakşehir... Zirvede geriye üçüncülük ve kümede kalma mücadelesi kaldı. Hatta Süper Lig'de MKE Ankaragücü, bitime 1 hafta kala ligden düştü.  Diğer iki takımın kim olacağı ise şimdilik çok bilinmeyenli bir denklem.  Zira devreye ikili, üçlü ve dörtlü averaj girebilir.

Kulüpler kapıları aşındırıyor

Ancak bir ihtimal daha var ve bu ihtimal de gün geçtikçe güçleniyor: Süper Lig'de düşme kaldırılabilir. Pandemi sürecinde de dile getirilen bu öneri birçok Süper Lig kulübü tarafından bir kez daha Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yönetimine taşındı.

Kulüpler tabiri caizse her gün TFF yönetiminin kapısını aşındırıyor. Şampiyonluk yarışının etkilenmemesi için daha önce bu öneriye değerlendirmeye almayan TFF yönetiminin de yeni bir değerlendirme yapabileceği öğrenildi.

İki lig de 21 takımla oynanacak

Küme düşme kaldırılırsa önümüzdeki sezon Süper Lig 21 takımla oynanacak. Düşmenin kaldırılmasını savunan kulüpler, pandemi nedeniyle geçen sezona göre daha geç (11 Eylül) başlayacak olan Süper Lig'de fikstür sıkışıklığının aşılması için de hafta içine daha fazla maç konulmasını öneriyor.

TFF 1. Lig'den de talep geldi.

Öte yandan benzer bir talep TFF 1. Lig kulüplerinden de geldi. Bu ligde küme düşmenin kaldırılmasını isteyen kulüp sayısının önemli bir rakama ulaştığı öğrenildi. 

40 haftalık maraton

TFF 1. Lig'de düşme kaldırılırsa bu lig de Süper Lig gibi gelecek sezon 21 takımla oynanacak. 21 takımlı liglerde her hafta bir takımın 'bay' geçmesi gerekecek. Sezon da 40 hafta sürecek.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

 

Senin için hazırladığımız haberler