"Küme düşmenin kaldırılmasına itiraz eden kulüp olmadı"

03.08.2020 - 18:19 | Son Güncellenme: 03.08.2020 - 18:19

Gençlerbirliği, neden Mert Nobre'yi seçti? Küme düşmeme kararı nasıl alındı? beIN Sports devam ediyor mu?

Gençlerbirliği Başkanı Murat Cavcav, Radyospor'da Özgür Sancar'ın sorularını yanıtladı. Gençlerbirliği, neden Mert Nobre'yi seçti? Küme düşmeme kararı nasıl alındı? beIN Sports devam ediyor mu?

"Türk futboluna genç bir teknik adam kazandıracağız"

Gençlerbirliği'nin yeni teknik direktörü Mert Nobre'nin nasıl seçildiğini anlatan Murat Cavcav, "Mert Nobre'yle anlaştık. 1 sezon formamızı giydi ancak şampiyonluğumuzda önemli bir pay sahibiydi. Mert Nobre'nin hayallerini biliyoruz ve uzun ömürlü bir teknik direktörlük kariyeri olacağını biliyorum. Gençlerbirliği olarak Türk futboluna genç futbolcular kazandırdık ve şimdi de genç bir teknik adamı kazandıracağız. El birliğiyle başarılı günler için ilk adımlarımızı atıyoruz. Hamza Hamzaoğlu'na da çok teşekkür ediyorum ve kendisine başarılar diliyorum. Bu sezon 21 takımla mücadele erdeceğiz ve umarım hayırlı bir sezon olur. Mert Nobre çok disiplinli birisi ve takıma ağabeylik yapabilecek biri. Bunlar bizim onu seçmemizde etken. Burada başarılı olacağını umuyorum. Yurt dışından önemli bir ekip kurdu ve inşallah iyi olacak. Bu sezonu çok erken açıyoruz ve önümüzde az bir süre var. Kamp dönemi geçireceğiz ve eksiklerimizi tamamlayacağız. Genç ve altyapı ağırlıklı bir kadro kuracağız. Pandemi dönemi herkesi etkiledi. Ayağımızı yorganımıza göre uzatacağız. Kimseden bir destek görmeden ayaklarımız üstünde duruyoruz" şeklinde konuştu.

"İtiraz eden kulüp olmadı"

Küme düşmeme kararının Kulüpler Birliği'nde oy birliğiyle alındığını söyleyen Murat Cavcav, "Küme düşmenin kaldırılması kararına itiraz eden bir kulüp olmadı. Bu kararı oy birliğiyle aldık ve TFF bu kararı uyguladı. Yeni takımlara başarılar diliyorum. 21 takımlı bir lig zor olacak ve 4 takım küme düşecek. Deplasmanlarımız artacak ve futbolcularımız daha çok yorulacak. Bu karara uymak zorundayız. 22 takımlı bir ligin oynanması gündemde değil. TFF bugün bir açıklama yaptı" dedi.

"beIN Sports'un bizi bırakacağını tahmin etmiyorum"

Son olarak beIN Sports'un geleceği hakkında tahminde bulunan Cavcav, "beIN Sports'un bizi bırakcağını tahmin etmiyorum. Burada devam edeceklerdir çünkü 2 yıllık daha sözleşmeleri var. Bunun kararını TFF verecektir. beIN Sports'un son bir ödemesi kaldı ve onu bekliyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

 

Senin için hazırladığımız haberler