Stefan Kuntz'dan Hırvatistan Maçı Öncesi Abdülkerim Bardakçı Açıklaması

Orhan Gülek
27.03.2023 - 17:25 | Son Güncellenme: 27.03.2023 - 18:25

A Milli Takım'da Stefan Kuntz, Hırvatistan maçı öncesi Abdülkerim Bardakcı'nın Galatasaray'ın Karabağ ile oynadığı maçta forma giymesine şaşırdığını söyledi.

Stefan Kuntz'dan Hırvatistan Maçı Öncesi Abdülkerim Bardakçı Açıklaması

AJANSSPOR - HABER

A Milli Futbol Takımı, Bursa'da Hırvatistan ile karşılaşacak. Bu maç öncesi teknik direktör Stefan Kuntz açıklamalarda bulundu.

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Hırvatistan maçı öncesi düzenlediği basın toplantısında, "Oruç tutan oyuncuları kadroya almadığı" iddialarıyla ilgili bir soru üzerine sert açıklamalarda bulundu.

Kuntz, baş ağrısı nedeniyle kadrodan çıkartılan Abdülkerim Bardakcı'nın Galatasaray'ın Karabağ ile oynadığı maçta forma giymesine de şaşırdığını söyledi.

"En büyük takımlarla kıyaslanmak istiyoruz"

Stadın atmosferinin skora etki edeceğini dile getiren Kuntz, "Ermenistan maçının devre arasından taktiksel değişiklik yapıp, sonuç almak bizim açımızdan iyi oldu. En büyük takımlarla kıyaslanmak istiyoruz. Yarınki maç da bunun için iyi bir örnek olacak. Futbolun temel ilkelerini yapamadıkça hangi sistemle oynadığınızın bir önemi yok. Hazırlıklarımızı yaparken Hırvatistan - Galler maçını baz almadık. İki maçın da dinamikleri farklı. Bireysel oyuncu değişikliğinden ziyade genel atmosferin oyunculara etkisi olacağını düşünüyorum." dedi.

İlgini Çekebilir
Mert Günok: "Pes etmek lügatımda yok"
Habere Git

"Hangi sistem oynarsanız hiçbir anlamı kalmıyor"

4-3-3'e dönme ihitimalinin olup olmadığı sorusuna ise Kuntz, "Kasım ayındaki maçlarda aslında 3'lü oynadığımızda Çağlar da kadrodaydı. Son maçın hazırlığında bu konu üzerinde çalıştık ama belki sahaya yansıtmakta zorluk çekmiş olabilirler. İlk devrede aslında eksik olan futboldaki temel ihtiyaçlardı. İkili mücadeledeki gerekli olan güç-kuvvet, istek, uyanıklılık... Eğer siz bunları yansıtmadığınızda hangi sistem oynarsanız hiçbir anlamı kalmıyor." dedi.

"Bu, yüzde yüz yalandır"

Takımda oruç tutan oyuncularla ilgili de konuşan Kuntz, "Ben, Ramazan'a saygı duyuyorum. Bunlar dedikodudan ibaret. Bütün kararlarımızı oyuncularımızın durumuna göre veriyoruz. Bu, %100 yalandır. Ermenistan maçından sonra da bana soruldu ama Hırvat basın mensubundan duyulup sorulan da bir soru. Bizler, bu tarz durumları yayan ve yaymaktan zevk alan insanlarla nasıl bir ilişki ve iletişim halinde olmamız gerektiğini düşünmeliyiz." dedi.

"Abdülkerim Bardakcı'nın oynamasına şaşırmadım değil"

Kuntz, baş ağrısı nedeniyle kadrodan çıkartılan Abdülkerim Bardakcı'nın Galatasaray'ın Karabağ ile oynadığı maçta forma giymesine de şaşırdığını söyledi. Alman teknik adam, "Biz kamp için Pazar günü toplandık. Abdülkerim 4 günlük sürecin 3'ünü hastanede geçirdi. Hastanenin nöroloji bölümü bize oyuncunun bir süre dinlenmesi gerektiği raporu verdi. Biz de doktorların verdiği bu rapora güvenmek zorundayız. Dün maçta oynamasına şaşırmadım değil. Oynayabilecek durumdaysa bizimle iletişim kurulup burada olması sağlanabilirdi." dedi.

Abdülkerim Bardakcı ve Galatasaray'dan açıklama gelmişti

A Milli Takım'ın Ermenistan ve Hırvatistan ile oynayacağı maçların aday kadrosuna çağrılan daha sonra ise 'baş ağrısı' nedeniyle kadrodan çıkarılan Abdülkerim Bardakcı ve Galatasaray'dan konuya dair açıklama gelmişti.

Bardakçı: "Nasıl çıkartıldığımı ben de anlamadım"

A Milli Takım'ın Ermenistan ve Hırvatistan'la oynayacağı karşılaşmalar için aday kadroya çağırılan Bardakçı, yoğun baş ağrısı nedeniyle kadrodan çıkarılmıştı. Konuyla ilgili Beyaz TV'ye konuşan Bardakçı yaptığı açıklamada, "Maça 10 gün kala baş ağrısından dolayı bir oyuncu milli takım kampından çıkarılabilir mi? En büyük hedefim milli takımda oynamak. Nasıl çıkartıldığımı ben de anlamadım." sözlerini kullandı.

Erden Timur: "Baş ağrısı geçti"

Konuyla ilgili Galatasaray Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur da bir açıklamada bulunarak, "Abdülkerim'in hiçbir şeyi yok. Bir baş ağrısı vardı. Baş ağrısı geçti. Antrenmanlarına çıktı. Hiçbir sıkıntısı yok" sözlerini sarf etti.

Senin için hazırladığımız haberler