A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz Çekya Maçından Sonra Konuştu

Akın Ungan
19.11.2022 - 22:50 | Son Güncellenme: 19.11.2022 - 23:10

Euro 2024 Elemeleri'ne hazırlanan Türkiye, Çekya ile özel maçta karşılaştı. 2-1 kazanılan maçtan sonra A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz açıklama yaptı.

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz Çekya Maçından Sonra Konuştu

AJANSSPOR HABER

Euro 2024 Elemeleri'ne hazırlanan Türkiye, Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'ndan doğan arayı değerlendirmek için Gaziantep'te özel maç yaptı. Çekya ile karşı karşıya gelen A Milli Takım, mücadeleyi 2-1 kazandı. Karşılaşmanın ardından A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, açıklamalarda bulundu.

"Süre tanırlarsa daha iyi yerlere geleceğimize inanıyorum"

Stefan Kuntz, "Taktiksel olarak defansif ve ofans yönden iyi bir gelişim kaydettik. Bugün de yine arkada çok sağlam durduk, tek bir şut geldi o da gol oldu. İskoçya maçında da aynıydı. Önemli olan bugün 4 tane oyuncu mili takımda süre aldılar. Bu önemli bir konu. Bizi rahat bırakırlarsa aile olma yolundayız, daha çabuk kaynaşacağız. Bize güvenmeleri gerekiyor, bize biraz daha süre tanırlarsa daha iyi yerlere geleceğimize inanıyorum." dedi.

"Enes Ünal, şeytanın bacağını kırdı"

Kuntz, "Enes Ünal, şeytanın bacağını kırdı diyebiliriz. Arda konusunu açtığımız zaman, Tayyip, Onur ve Samet'i de söylememiz gerekiyor. Ki Onur çok iyi maç oynadı. Burada herkesten söz etmemiz gerekiyor. Biz hem Ozan'ı hem de Çağlar'ı aynı anda çıkarıp, Tayyip ve Cenk'i oyuna alıyoruz. Tecrübeli oyuncuların faktörü çok yüksek burada. Onların performansı genç oyunculara güç veriyor. Kenetlenme yolundayız. Tecrübeli oyuncularımız ve kaptanımız Hakan'ı da özellikle söylemek istiyorum." ifadelerini kullandı.

"İlk kez 4 oyuncuyu sahaya sürdük ve çok iyi oynadılar"

Kuntz, "Bu 2 rakip birisi A grubuna çıktı, diğeri A grubundan düştü. Bu takımlar düzenli büyük turnuvalara katılan takımlar. Pozitif olarak skorları söyleyebilirim. 2 kere kazandık. Taktiksel olarak fakrlı sistemleri oynayabildiğimizi gördük. Diğer maçlarda 2-3 üzeri taktik oynayabiliriz. Her iki maçta da defansif yönden de konsantrasyonumuz yüksek ve performansımız çok iyiydi. Olağanüstü karakterlerinden dolayı tecrübeli oyuncuların yerine ilk kez 4 oyuncuyu sahaya sürdük ve çok iyi maç çıkardılar." şeklinde konuştu.

"Gaziantep'te tek negatif diyebileceğim olay sandalye olayı"

Alman teknik adam, "Hoşuma gitmeyen konular derin taktiksel konular. Şimdi çok detaya girmeyeceğim. Hoşuma gitmeyen bir konu ise Emirhan ve Umut'u sahaya süremedim. Altay için ise orada bir takım içi anlaşma vardı. Olumlu olan bir konu ise farklı illerde oynuyor olmamız. Her iki ilde de atmosfer çok iyiydi. Burada şartlar çok iyiydi. Gaziantep'te tek negatif diyebileceğim olay sadece sandalye olayı oldu diyebilirim." açıklamasını yaptı.

 

Stefan Kuntz, Çekya maçından bir gün önce yaptığı basın toplantısında sandalyenin azizliğine uğramış ve yere düşme tehlikesi yaşamıştı.

"Sane Almanya Ümit Milli Takım'ında bize geldiğinde 40-50 Bundesliga maçı vardı"

Arda Güler'in gördüğü destek hakkında konuşan Kuntz, "Arda konusuna çok girmeden Samet'le Onur'u onore etmek istiyorum. Çok iyi oynadılar. Ondan sonra zaten Cenk, Tayyip, Samet ilk kez oynadılar. Sisteme güvendiklerini gösterdiler ve sağlam bir oyun çıkardılar. Arda'yı, Leroy Sane gibi oyuncularla kıyaslamak gerekirse Almanya Ümit Milli Takım'ında bize geldiğinde 40-50 Bundesliga maçı vardı. Hocası Jorge Jesus zaten onu çok iyi yavaş bir şekilde adapte etmemiz gerektiğini ve dikkat etmemiz gerektiğini söyledi. Düzenli çalışıyorlar. Medya sorumlusu olarak sizler çok genç yetenekli oyuncular zamanında yetişen ve sıkıntı yaşayanlar...Bugün oyuna girdi ve oyun ona müsaitti. Bu maçta da adapte oldu ve yetenekli bir oyuncu ancak biraz daha zaman tanımamız gerekiyor." dedi.

"Uğurcan, Altay bir adım önde"

Kaleciler hakkında konuşan Kuntz, "Uğurcan, Altay bir adım önde. Onlar kulüplerinde biraz daha yüksek performanstalar. Yenileri davet ediyorum, onlara da kapı açık olduğunu söylüyorum. İleriye dönük her şey olabilir. Farklı illerde oynama konusu sırf bizim konumuz değil, bu tarz konuları düşünüyorlar tartışıyorlar. Biz de destek çıkabiliriz." ifadelerini kullandı.

"Tek memnun olmadığım kulüp Merih'in takımı"

Kulüplerin futbolcularının milli takıma gitmesine sıcak bakmaması üzerine sorulan soruyu yanıtlayan A Milli Takım Teknik Direktörü, şunları söyledi: "Kulüplerinden istek gelen oyuncularla ilgili yorgunluk, dinlendirilmesi gerektiği ve sakatlıklarından dolayı istekler geliyor. Farklı bir istek olmuyor. İrfan Can kamptan ayrıldıktan sonra direkt tedaviye gitti, tedavi görmek zorunda kaldı. Bir tek memnun olmdığım kulüp varsa da Merih'in takımıyla ilgiliydi. Orkun'un tek maç oynaması gerektiği söylenmişti. Türk kulübüyle anlaşmalar ve görüşmeler çok olumluydu. Bizim için Uğurcan ve Altay as kalecilerimiz. Doğan'ı da aramıza kattık ve ona da şans vermek istedik."

İlgini Çekebilir
Kuntz, ikide ikiyle rest ÇEK'iyor!
Habere Git

3'lü savunma hakkında açıklama

Ay-Yıldızlılar'ın sistemi hakkında açıklama yapan teknik adam, "3'lü defans sisteminde övgü dolu konuşmanız, güzel futbol oynamamız beni memnun etti. Önemli olan bir konu farklı sistemlerde oyuncular şimdiye kadar fazla tecrübe toplayamamıştı. 3'lü defansı fazla aktif oynamamıştı. Şimdi Türk kulüpleri zaman zaman bu sistemi oynuyor. Oyuna sürdüğümüz oyuncular kendilerine biraz daha güvenebiliyorlar. Ozan, Almanya'ya bu sene transfer oldu. Merih kendi kulübünde merkezde bu sistemi oynuyor. Çağlar tecrübesinden dolayı bu sistemi biliyor. Belki Cenk Özkaçar için yeni olabilir. Onların bildiği sistemlere göre de oynatmaya çalışıyorum. Şu ana kadar bir sıkıntı yaşamadık." dedi.

"Şu an Doğan'ın Fransız liginde kaç maç yaptığını biliyor musunuz?"

Yediği hatalı golden sonra Doğan Alemdar'ın performansı hakkında konuşan Stefan Kuntz, "Şu an Doğan'ın Fransız liginde kaç maç yaptığını biliyor musunuz? Detaya gitmeyeyim o zaman. Elimizde yetenekli bir kalecimiz var ve 2002 doğumlu. 25 tane Fransa 1. Ligi'nde maçı var. Onun için bizde kesinlikle bir şansı hak etti. Genç ve yetenekli oyuncular varsa ben onları kadroya katar ve şans veririm. Doğan da bugün sahaya çıktı. Faroe maçından sonra daha güçlü bir şekilde geri döndük. Doğan da çok daha iyi bir şekilde geri dönecek." şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler