Stefan Kuntz A Milli Takım'dan ayrıldı! İşte yeni teknik direktör adayları

Akın Ungan
17.09.2023 - 15:29 | Son Güncellenme: 17.09.2023 - 15:50

TFF, son dönemde alınan sonuçlar nedeniyle eleştirilen Stefan Kuntz'un görevine son verdi. Peki A Milli Takım'ın yeni teknik direktörü kim olacak? İşte adaylar.

Stefan Kuntz A Milli Takım'dan ayrıldı! İşte yeni teknik direktör adayları

AJANSSPOR HABER

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri D Grubu'nda mücadele eden A Milli Futbol Takımı, Ermenistan'ı ağırladığı Eskişehir'de 1-1 berabere kaldı. FIFA sıralamasında 91. olan Ermenistan karşısında oynanan etkisiz futbolun ardından Japonya ile düzenlenen özel maçta 4-2 mağlup olan Ay-Yıldızlılar'da teknik direktör Stefan Kuntz sert eleştirilere maruz kaldı.

TFF, Kuntz ile yolları ayırdı

A Milli Takım'da teknik direktör Stefan Kuntz ile yollar ayrıldı. Ajansspor muhabiri Salim Manav'ın aktardığı bilgiye göre Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Alman çalıştırıcıya görevine son verildiğini tebliğ etti.

Yeni hoca kim olacak?

Kuntz ile yolların ayrılmasının ardından yeni teknik direktörün kim olacağı merak konusu oldu. EURO 2024 için eleme aşamasında mücadele eden milliler, 12 Ekim'de Hırvatistan karşısına çıkacak.

İlgini Çekebilir
ÖZEL | A Milli Takım'da Stefan Kuntz dönemi resmen sona erdi!
Habere Git

A Milli Takım'da yeni teknik direktör adayları

Fatih Terim

Fatih Terim, A Milli Takım'da yeni teknik direktör adayları arasında yer alıyor. Türk futbolu ve Galatasaray'ın efsane hocası Terim, son olarak Sarı-Kırmızılı takımı çalıştırdı. 2017/18 sezonunda göreve başlayan deneyimli çalıştırıcı, 2021/22 sezonunda Galatasaray ile yollarını ayırdı. O dönemde 176 maça çıkan Fatih Terim, 97 galibiyet, 35 beraberlik ve 44 mağlubiyet yaşayarak, 1.85 puan ortalaması tutturdu.

Abdullah Avcı

Son olarak Trabzonspor'a uzun bir aranın ardından şampiyonluk getiren Abdullah Avcı, A Milli Takım'ın yeni teknik direktörü olmaya aday isimlerin arasında yer alıyor. Avcı, Japonya maçının ardından Kuntz'un koltuğu sallanırken Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'ni ziyaret etmiş, Avcı'nın bu ziyareti Ay-Yıldızlılar'ın yeni hocası olacağı yönünde çıkan iddiaları güçlendirmişti. Bu iddiaların ardından TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, ziyaretin daha önce planlanmış bir ziyaret olduğunu dile getirirken, hoca değişikliğinin gündemlerinde olmadığını vurguladı.

Abdullah Avcı, 2020/21 sezonunda imza attığı Trabzonspor'da 2022/23 sezonuna kadar görev yaptı. Avcı, 2021/22 sezonunda Trabzon'a Süper Lig şampiyonluğunu kazandırdı. Bordo-Mavililer ile 116 maça çıkan teknik adam, 65 galibiyet, 29 beraberlik ve 22 mağlubiyet yaşadı ve 1.93 puan ortalaması yakaladı.

İlgini Çekebilir
Süper Lig için sürpriz iddia: Play-off sistemi
Habere Git

Sergen Yalçın

A Milli Takım'ın yeni hoca adayları arasında Sergen Yalçın da bulundu. Son olarak Beşiktaş'ta görev yapan Sergen Yalçın, 2020/21 sezonunda Siyah-Beyazlılar ile çifte kupa sevinci yaşadı. 79 maçta 45 galibiyet elde eden Yalçın, 10 beraberlik ve 24 mağlubiyet ile 1.84 puan ortalaması tutturdu.

Vincenzo Montella

Hoca adayları listesinin tek yabancı uyruklu ismi ise Vincenzo Montella oldu. Birçok kesimin Stefan Kuntz'dan sonra tekrar yabancı ile anlaşılmasını hata olarak değerlendirse de Montella, hoca adayları arasında güçlü bir isim olarak öne çıkıyor. İtalyan teknik adam son olarak Süper Lig ekiplerinden Adana Demirspor'u çalıştırdı. Mavi Şimşekler'deki başarısı ile dikkat çeken Montella, Jorge Jesus ile yollarını ayıran Fenerbahçe'nin teknik direktör arayışlarında olduğu zaman Sarı-Lacivertliler ile adı anılmıştı.

2021/22 sezonunda Adana Demirspor'da göreve başlayan Montella, 2022/23 sezonuna kadar 76 maça çıktı. 38 galibiyet, 17 beraberlik ve 21 mağlubiyet yaşayan İtalyan hoca, 1.72 puan ortalaması yakaladı.

Senin için hazırladığımız haberler