Fuat Çapa: Kuntz macera aradı

Cüneyt Muharremoğlu
24.09.2022 - 16:14 | Son Güncellenme: 24.09.2022 - 16:17

Teknik direktör Fuat Çapa, A Milli Takımı'ndan Samsunspor dönemine kadar merak edilen birçok soruya yanıt verdi. Çapa, "Kuntz macera aradı ama Türkiye'yi hedefe ulaştırdı" dedi.

Fuat Çapa: Kuntz macera aradı

NAZIM TÜRKNAS - AJANSSPOR

Radyospor Üçleme programına konuk olan tecrübeli teknik direktör Fuat Çapa, Nazım Türknas'ın sorularını yanıtladı.  

"Kuntz macera aradı"

Uluslar Ligi'nde B Ligi'ne yükselen Milli Takımımız ile ilgili görüşlerini aktaran Çapa, "Milli Takım hocamız kendi takımlarında pek oynayamayan, kendi mevkilerinde oynamayan, forma şansı bulamayan arkadaşlara yer vererek biraz macera aradı ama sonuca bir şekilde ulaştırdı. Ama bir üst ketagoride böyle oynarsak çok büyük sıkıntılar çekeriz.
Bir diğer taraftan bu anlamda artık biraz da gelen hocalara isim isim değil de sistemlerinin üzerinde durulursa daha ileri adım atarız diye düşünüyorum. Biz değişikliği çok seviyoruz. Biz her 2 yılda bir hoca değişikliğine gidiyoruz ve bu oyuncuları inanılmaz olarak etkiliyor" dedi.

İlgini Çekebilir
Fuat Çapa: "Mertens, Galatasaray'ın yeni kahramanı olacak"
Habere Git

"Teknik direktör varken yapılan teklif etik değil"

Çapa sözlerine şöyle devam etti: "Mevcutta sözleşmeli bir hocası varken bize ulaşan kulüpler oluyor bazen, ben bunu pek etik bulmuyorum. Nasıl ki ben bir kulüpteyken benim yerime biri arandığında rahatsız olursam, bu durumda da meslektaşlarım rahatsız olurlar. Şu aşamada bana gelen 4 tane teklif Süper Lig ve TFF 1. Lig’de hali hazırda teknik direktörü olan ve yollarını ayırmayı düşündüğü isimler. Ben bunu etik bulmuyorum."  

"10 yılda 62 oyuncu kazandırdım"

"Bir takıma gittiğiniz zaman size anlatılan beklentiler ile camiaya anlatılan beklentilerin uyuşması gerekir" diyen Çapa, konuşmasına şöyle devam etti: "Ben bu konuda oldukça tecrübelendim. Bunun yanısıra biraz daha her gelen teklifi değil de daha çok güzel işler, projeler yapabileceğimiz kulüpleri tercih etmeye çalışıyoruz. Her gittiğimiz kulübe katkım var, her gittiğimiz kulübe katı sağlamışım. 10 yıl içinde toplam 62 oyuncuyu altyapıdan çıkartmışım. Gittiğimiz takımlarda şampiyonluğa oynayan değil, imkanları belli olan takımlardı. TFF 1. Ligde, Boluspor’da playoff’lara kaldık, Eskişehirspor’da herkes öldü, bitti derken takımı kümede tuttuk, Samsunspor’da 6-7 oyuncu çıkarttım. Polat, Yunus Emre, Atakan gibi isimler şu an forma yüzü görmüyor, çok üzücü bu oyuncuların kaybolması.

İlgini Çekebilir
Samsunspor’da gelen gideni arattı! Mehmet Altıparmak'tan Fuat Çapa'ya...
Habere Git

"Samsunspor'da beklentileri biz yükselttik"

Samsunspor'daki süreci hakkında da konuşan Çapa, "Samsunspor çok büyük bir camia. Bu manada doğru yerde ama çok yanlış zamanda görev aldım. Bir önceki sezon yüzünden hayalkırıklıklarının çok fazla olduğu bir ortamdı. Oraya gittiğimde sakatlık yüzünden ciddi sıkıntılar yaşayan oyuncular ve yönetim tarafından kadro dışı bırakılan isimler vardı. Açıkçası Samsunspor'da beklentileri biz yükselttik açıkçası. Dilde söylüyorlardı ama kimse gelip de Fuat hoca şampiyonluğa oynayacak diye kalben inanmıyordu. Ne zaman o çıkışı yakaladık, o zaman herkes heyecanlandı. Ne yazık ki devre arası gelen arkadaşlarımız da beklediğimiz katkıyı veremedi ve bize hayal kırıklığı yaşattı.Ancak şuanki kadroyla geçen seneki kadroyu kıyaslamak mümkün değil. Kadromuzda mevki olarak alternatifimiz bile yoktu. Ne beklenti, ne kadro ne de camianın içerisi olarak çok sıkıntılı bir süreçte geldik biz, ancak şuan her türden bütünleşmiş bir durumda" diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler