Kuntz Ferdi Kadıoğlu'ndan sonra Salih Özcan'ı da Milli Takım'a Katacak Mı?

Akın Ungan
23.02.2022 - 22:34 | Son Güncellenme: 24.02.2022 - 15:04

Stefan Kuntz, Ferdi Kadıoğlu'ndan sonra Köln'de oynayan Salih Özcan'ı da A Milli Takım'a kazandırmak istiyor. Ancak bu konuda aşılması gereken büyük bir engel var.

Kuntz Ferdi Kadıoğlu'ndan sonra Salih Özcan'ı da Milli Takım'a Katacak Mı?

Hüseyin Özkök - AJANSSPOR

Türk Milli Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Fenerbahçeli Ferdi Kadıoğlu'nu ikna etmesinden sonra gözünü Bundesliga takımlarından Köln'ün Türk asıllı orta saha oyuncusu Salih Özcan'a çevirdi. Kuntz'un futbolcuyu Milli Takım'a kazandırmak için çalışma yaptığı ortaya çıktı.

FIFA kurallarına göre Türkiye forması giymesi zor

Kölner Stadt-Anzeiger gazetesinde yer alan habere göre, şu anda 24 yaşında olan ve yalnızca Almanya Altyapı Milli Takımları'nda oynayan Salih Özcan'ın, son Milli maçını 23 yaşından sonra oynadığı için FIFA kurallarına göre Türkiye adına oynaması zor gözüküyor.

Köln ile 2023'e kadar kontratı var

Köln doğumlu olan ve Köln Kulübü'nün altyapı takımlarından yetişen Salih Özcan, bu sezon ortaya koyduğu başarılı performans ile dikkat çekti. Oyuncunun kulübü ile 2023 yılına kadar kontratı bulunuyor.

İlgini Çekebilir
Stefan Kuntz'dan milli oyunculara yakın takip! Çağlar Söyüncü...
Habere Git

Kuntz: "Sahada adeta bir pitbull"

Konu ile ilgili haber veren gazeteye konuşan Stefan Kuntz, "Salih U21 takımında benim kaptanımdı. Onun kariyerini hala takip ediyorum. Bir ara durgun bir dönem geçirse de şimdi yeniden gelişim göstermeye başladı. Bu da beni çok sevindiriyor. İkili mücadele kalitesi çok yüksek. Bir keresinde Hollandalı bir meslektaşım bana, 'Özcan'dan nefret ediyoruz ama onun gibi bir oyuncuyu da takımımda isterdim' demişti. Salih, sahada adeta bir pitbull gibi ama dışarıda çok sevecen bir insan." açıklamasını yaptı.

Salih Özcan: "Kuntz'a çok şey borçluyum"

Gazetenin Türk Milli Takımı ile ilgili sorularına cevap vermeyen Salih Özcan ise "Stefan Kuntz'a çok şey borçluyum. Kendisini hem insan olarak hem de futbol uzmanı olarak çok takdir ediyorum. Benim için söyledikleri için kendisine teşekkür ediyorum." dedi.

Salih Özcan'ın performansı

Köln altyapısından yetişen Salih Özcan, 2019/20 sezonunda kiralık olarak Kiel forması giydi. Orta sahanın ortasında görev yapan Salih Özcan, bu sezon Köln ile Bundesliga'da 21 ve Almanya Kupası'nda 3 maça çıktı. 24 yaşındaki genç oyuncu bu maçlarda 2 gol atarken, 1 de asist yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler