Stefan Kuntz'dan Yusuf Yazıcı'ya Çifte Standart

Akın Ungan
29.03.2023 - 14:11 | Son Güncellenme: 29.03.2023 - 14:22

Stefan Kuntz, Hırvatistan yenilgisini açıklarken Zeki, Çağlar ve Merih'in takımlarında az oynamasını da bahane etti. Ama Alman Hoca, Yusuf Yazıcı'yı bu yüzden milli takıma almamıştı.

Stefan Kuntz'dan Yusuf Yazıcı'ya Çifte Standart

AJANSSPOR HABER

Euro 2024 grup elemelerinde Türkiye, ikinci maçında favori Hırvatistan'a Bursa'da 2-0 mağlup oldu. 2-1 kazanılan Ermenistan maçı da dahil ay yıldızlı takımın ortaya koyduğu futbolun yetersiz olması ve Kuntz'un tercihleri tartışma yarattı. Alman Hoca ile yola devam edilmemesi gerektiği yönündeki sesler artmaya başladı.

Stefan Kuntz kendisiyle çelişti

Maç sonunda uzun bir basın toplantısı düzenleyen Stefan Kuntz, yenilgiye dair Türk futbolunda akademilerin olmamasından takımdaki lejyonerlerin liglerinde az süre almasına kadar birçok gerekçe öne sürdü. Kuntz'un savunmada görev verdiği Zeki Çelik, Çağlar Soyüncü ve Merih Demiral için sarf ettiği sözler daha önce Yusuf Yazıcı yorumunu hatırlattı. Alman hoca kendisiyle çelişti.

Üç savunmacımız da az süre alıyor

Kuntz, tereddütsüz ilk 11'de şans verdiği Zeki, Çağlar ve Merih'in kendi takımlarında çok az süre almasından şikâyet etti. Ama aynı Kuntz, geçen yıl TRT Spor'a verdiği röportajda Yusuf Yazıcı'yı takıma bu yüzden almadığını söylemişti. Kuntz'un, böylece takımında yeterli süreyi almayan bazı oyuncuları direkt 11'e koyarken, bazılarını kadroya dahi çağırmadığı ortaya çıktı.

İlgini Çekebilir
Abdülkerim Bardakçı'yı takip TFF'nin göreviydi
Habere Git

Kuntz'un Yusuf Yazıcı gerekçesi

Kuntz, Kasım 2021'de yaptığı açıklamada Cebelitarık ve Karadağ maçlarının kadrosuna çağırmadığı Yusuf Yazıcı için şunları söyledi: "Yusuf'un takımında oynadığı zaman, en faydalı olacağını düşünüyorum milli takıma. Oynadığı zaman. Dolayısıyla, bildiğiniz gibi son aylarda, son haftalarda takımında çok fazla süre alamadı"

Stefan Kuntz, "Milli arayı kendince değerlendirip, takımındaki ilk 11'deki yerini tekrar kazanıp, bu haliyle bize Mart ayındaki maçlarda çok daha büyük faydalar sağlayacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Yusuf'u Cebelitarık'a yeterli bulmadı!

Hırvatistan ile kıyaslanmayacak Cebelitarık ve Karadağ kadrolarına takımında yeterli süreyi almadığı için Yazıcı'yı çağırmayan Kuntz, daha kritik maçlarda bu kriteri unuttu. Zeki Çelik Roma'da, Merih Demiral Atalanta'da ve Çağlar Soyüncü de Leicester City'de yeterli süreyi almasa da Ermenistan ve Hırvatistan maçlarında sahaya sürüldü.

İlgini Çekebilir
A Milli Takım'da 2 oyuncu kadrodan çıkarıldı!
Habere Git

Zeki, Merih ve Çağlar artık banko değil

Lille'in bankosu olan Zeki Çelik, Roma'da da iyi başladı ancak takımının ligde oynadığı son 7 maçta sadece 26 dakika süre aldı. Son 4 maçta hiç forma giyemedi. Merih Demiral, Atalanta'da 22 lig maçında forma giyse de 9 Kasım'dan itibaren ilk 11'deki yerini kaybetti. Söz konusu tarihten itibaren sadece iki maçta ilk 11'de çıktı ve birinde 90 dakika sahada kalabildi. En az süre alan isimse Çağlar Soyüncü... Bu sezona kadar Leicester'ın değişmezi olan Çağlar, Premier Lig'de sadece 2 maçta toplam 79 dakika forma şansı bulabildi. Milli oyuncu lig dışında sadece 2 kupa maçında 90'ar dakika sahaya çıkabildi.

Yusuf Yazıcı, Çağlar'dan daha çok oynadı

Kuntz'un takımında az şans bulduğu için milli takıma almadığı dönemde Lille forması giyen Yusuf Yazıcı'nın oynadığı süreler Çağlar Soyöncü'den çok daha fazla. Yazıcı, Cebelitarık ve Karadağ maçlarına kadar Fransa Ligue 1'de 14 maçta yaklaşık 400 dakika süre almıştı.

Senin için hazırladığımız haberler