Stefan Kuntz'tan Süper Lig göndermesi... 6 maç

Orhan Gülek
09.08.2022 - 23:48 | Son Güncellenme: 10.08.2022 - 11:39

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz'un Süper Lig'in yerine Bundesliga'nın açılış maçına gitmesini Ajansspor haberleştirmişti. Alman teknik direktör ve ekibi Süper Lig’de 6 maçı stadyumlarda takip ettiğini açıkladı.

Stefan Kuntz'tan Süper Lig göndermesi... 6 maç

AJANSSPOR - HABER

Süper Lig, İstanbulspor- Trabzonspor maçıyla sezonu açarken A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz Bundesliga'nın açılış haftasında oynanan Eintracht Frankfurt-Bayern Münih maçında yorumcuydu.

 Ajansspor, Kuntz'un Süper Lig yerine Bundesliga'nın açılış maçını seyretmesini haberleştirdi. Süper Lig'de ilk haftanın bitmesinin ardından Stefan Kuntz ve ekibi, Ajansspor haberine adeta nazire yaparcasına 9 karşılaşmanın 6’sını stadyumlarda takip ettiğini açıkladı.

"Büyük sevinç duydum"

59 yaşındaki Alman teknik direktör Kuntz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Türkiye Süper Ligi’nde 2022/23 sezonu geçtiğimiz hafta sonunda oynanan heyecan verici karşılaşmalarla başladı ve ben de oyuncularımızın tekrar sahalara dönüşlerinden büyük sevinç duydum.

Fenerbahçe ile Dinamo Kiev arasında oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu mücadelesinin ve Trabzonspor ile Sivasspor’un karşılaştığı Türkiye Süper Kupa maçının ardından, A Milli Takım teknik heyetindeki yardımcılarımla birlikte Süper Lig’in 1. haftasındaki 9 karşılaşmanın 6’sını stadyumlarda takip ettik" ifadelerini kullandı.

Süper Lig'in ilk haftasında Kuntz ve ekibinin stadyumlarda takip ettiği maçlar ise şöyle sayıldı:

 

  • İstanbulspor - Trabzonspor
  • Beşiktaş - Kayserisporfk
  • Karagumrük -Alanyaspor
  • Antalyaspor – Galatasaray
  • Başakşehir - Kasimpaşa
  • Fenerbahce - Ümraniyespor

Ligin ilk maçı olan ve Kuntz'un Almanya'da olduğu İstanbulspor- Trabzonspor maçı da izlenen karşılaşmalar arasında sayıl.dı. Olimpiyat Satadı'ndaki karşılaşmayı Kuntz'un yardımcısı Kenan Koçak izledi.

"Titizlikle takip etmeyi sürdürüyoruz"

Miili takım için oyuncularla da sıkı iletişim halinde olduğunu söyleyen Kuntz "Heyecanlı ve sıkı mücadelelere sahne olan bu karşılaşmaların ardından, önümüzdeki maçları şimdiden merakla beklemeye başladık. Elbette ki Türkiye Süper Ligi’ni takip etmenin yanı sıra, A Milli Takımımızın geniş kadrosunda yer alan ve neredeyse yarısı Avrupa’nın çeşitli liglerinde top koşturan 50’ye yakın futbolcumuzu maç analizleri ve doğrudan iletişim yoluyla titizlikle takip etmeyi sürdürüyoruz. Bir yandan da milli takımımız için oynama potansiyeline sahip yeni yüzleri de mercek altına alıyoruz." ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Stefan Kuntz, Bundesliga'nın açılış haftasında oynanan Eintracht Frankfurt- Bayern Münih maçı için Almanya'daydı. A Milli Takım'ın hocası Kuntz'un aynı gün Süper Lig'in açılış maçında oynanan İstanbulspor-Trabzonspor karşılaşmasını tercih etmemesi eleştirilmişti.

Senin için hazırladığımız haberler