Stefan Kuntz'dan Arda Güler sözleri

Feride Kara
18.11.2022 - 18:46 | Son Güncellenme: 18.11.2022 - 20:39

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz yarın Gaziantep'te Çekya ile oynanacak olan özel maç ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. İşte detaylar.

Stefan Kuntz'dan Arda Güler sözleri

A Milli Futbol Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz Gaziantep'te oynanacak Çekya maçı öncesi açıklamalarda bulundu. İşte Kuntz'un açıklamaları
 

Yaş konusunda dengeli oluyoruz

Kuntz "Genç oyuncular için denge çok önemli. Çok baskın olmayan bir maçın içinde oynamaları, aynı zamanda daha tecrübeli oyuncularla oynuyor olmaları onlar için daha iyi olabilir. Yaş konusunda dengeli olması, tecrübelilerin tecrübesizlere destek olması saha içindeki en önemli dengelerden birisidir. Ayrı bir konu da Salih Özcan gibi Ferdi gibi aslında farklı milli takımlarda oynama ihtimali olan oyuncuları kazandırmış olmamız. Bunlar üzerinde de çalışıyoruz.

Uzun vadeli yolculuk bu

Uzun vadeli yolculuk bu. Bazı maçlarda istenmeyen oyun görünüyor olabilir. Fakat bu sürecin içinde önemli olan bir konu. Biz de bunun üzerinde çalışacağız. Bizim için önemli olan ve oyuncularımıza sık sık sorduğumuz soyu yaptığınız hal ve hareketlerin bir tek size değil takım içinde diğer oyunculara nasıl bir etkisi olduğuyla ilgili. Bunun üzerinde oyuncularımızın daha fazla düşünce sarfetmesi ve bilinçli olmasını önemsiyoruz.
 
 
 
 
 

Hamit Bey olsun, Kenan Hoca olsun

Analiz yapıldığında oyuncularımın bana biraz daha direkt şekilde iletişime geçmesine alışkındım. Burada ben de çok açık sözlüyüm. Ama burada da gelişim görüyoruz. Hamit Bey olsun, Kenan Hoca olsun bana bilgi verdi. Oyuncuların biraz daha içe kapanık olduğunu biraz daha öz eleştiri konusunda tecrübesiz olduğunu söyledi. Bugün İskoçya maçı analizi yaptık. Burada oyuncuların verdiği sinyaller ve vücut dilleri bambaşka yere doğru gidiyor ve biz bunun enerjisini alıyoruz.

Bir aile olma yolundayız

İlk etapta 1. maçta İskoçya Galler'e yakın bir rakip. Bunun için öyle bir rakip seçmiştik. Dünya Kupası olduğu için fazla esnek olamadık. Çek Cumhuriyeti de A'dan B Ligi'ne düşen güçlü bir takım. Biz kendimize odaklıyız. Kendi oyunumuzu en iyi şekilde nasıl sahaya yansıtabiliriz bunun derdindeyiz. Bu tarz bir sistemi 90 dakikaya yaymak, hatasız mümkün değil. Analizlerimizde hatalarımızı daha aza düşürerek oyun kalitesini yükseltmeye çalışıyoruz. Bir aile olma yolundayız. Bu duyguyu yaşayan bir grup var. Bazı oyuncular kadrodan ayrılmak zorunda kalsa da onların yerine gelenler 1-0 önde başlamış oluyor. Böylelikle oyunu sahaya yansıtmaları daha kolay oluyor.
 
 
 

Arda Güler beklediğimden çok daha olgun

Arda Güler beklediğimden çok daha olgun bir oyuncu profili. Takıma da çok rahat adapte oldu. Hem takıma pozistif bir havası oldu hem de bize sürpriz oldu diyebilirim. Bu sahaya ne kadar yansır, ne kadar süre alır bakacağız. Önemli olan bu tarz genç oyuncularda kulüplerinde ne kadar süre aldıkları. Oradaki hocalarının kullanmış olduğu adaptasyon sürecini göz önündünde bulundurmak lazım. Oyuncudan da çok fazla beklentimiz olmaması gerekiyor. Riski azaltıp, oyuncuyu yavaş yavaş o profile sokmak benim için daha önemli 

Herkesten bu güveni bekliyoruz

Camiaların kendi oyuncularını bu kadar benimsemesi ve tutması güzel bir şey aslında. Performans tabii ki önemli. Fakat sırf anlık performanslardan yola çıkarak A Milli Takım'ın kadrosunu belirlerseniz takım içindeki değişiklikler fazla olabilir. Bu da takıma olumsuz yansıyabilir. Bize olan güvenin yüksek olmasını istiyoruz. Tüm takımlarla ilgili çok sıkı çalışıyoruz. Çok fazla takip ediyoruz. En iyi takımı toparlıyoruz. Herkesten bu güveni bekliyoruz.

Herkes hocadan daha iyi biliyor

Yaşanan olayın sosyal medyaya yansımaması için Türker Bey'e nasıl bir istek olduğunu iletebilirsiniz. Yerli hoca getiriyorsunuz, insanlar yabancı hoca daha mantıklı olurdu diyor. Yabancı getiriyorsunuz, yerli hoca olması daha mantıklı olurdu diyor. Bu Almanya için de geçerli. Orada da burada da 80 milyon insan var. Herkes hocadan daha iyi biliyor. Ama A Milli Takım Teknik Direktörüyseniz bununla yaşamasını bileceksiniz. Mantıklı eleştirilere karşı bugüne kadar hiçbir zaman bir şey söylemedim. Bunu severek karşılıyorum. Çünkü buradan bir şey çıkarabilirim kendime. Ama çoğu eleştirinin arkasında farklı konular da olabiliyor. Bunun bilincinde olmalıyız. 

Kesinlikle 1 kereden fazla kalkacağım ben

Kendimizi yıpratmadan işimizi en güzel şekilde devam ettirmeliyiz. İlk geldiğimde burada yüzde 100 Stefan Kuntz performansı göreceksiniz demiştim. Her gün bir şeyler öğreniyorum. Yine de doğru yoldan devam etmeye çalışıyorum. Sonuçta takımımız iyi. İyi bir yol gidiyor şu an. Takımımızın kalitesi de Avrupa Kupası'nı görebilecek kalitede. Bunun haricinde insanlar benim hakkımda ne diyorsa çok da kulak asmıyorum. Kesinlikle 1 kereden fazla kalkacağım ben. Ama eğer ki evden farklı eleştiriler gelecekse o zaman bu konu hakkında düşünürüm.

Türkiye'nin farklı illerini gezmeye devam edeceğiz

Yönetimimizle beraber ve takımımızın isteği üzerine yapılan bir karar bu. Türkiye'nin farklı illerini gezmeye devam edeceğiz. Bu takıma da olumlu yansıyor. Hem burada çok güzel karşılaşandık hem de çok güzel imkanlar altında idman yapabildik. Biz bunları uzun vadeli olarak da yapmak istiyoruz. Kültürel olarak da Gaziantep'le ilgili birçok şey öğrendik. Buradaki insanlarla bir olmamız gerekiyor." ifadelerini kullandı. 
 
 
 
 

[18:51]

Senin için hazırladığımız haberler