Milli Takım Hocası Stefan Kuntz Depremzedeler İçin Almanya'da Kasiyerlik Yapacak!

Akın Ungan
10.02.2023 - 21:25 | Son Güncellenme: 10.02.2023 - 21:36

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından dünya seferber oldu. A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Almanya'da markette kasiyerlik yapacak. Gelir depremzedelere bağışlanacak.

Milli Takım Hocası Stefan Kuntz Depremzedeler İçin Almanya'da Kasiyerlik Yapacak!

AJANSSPOR HABER

6 Şubat günü 04.17'de 7,7 büyüklüğünde, 9 saat sonra ise 7,6 büyüklüğünde meydana gelen depremler, Türkiye'yi vurdu. Kahramanmaraş merkezli feci afet, toplam 10 ilde can kaybına neden oldu. Arama kurtarma çalışmaları devam ederken, yardım kampanyaları başlatıldı. Futbol dünyası, depremzedelere verilen destekte ön saflarda yer aldı.

Kuntz depremzedeler için kasiyerlik yapacak

Stefan Kuntz, depremden etkilenen insanlar için büyük bir yardımda bulunuyor. Kuntz, 11 Şubat Cumartesi günü, Almanya'da yaşadığı kasaba Wellesweiler'de bulunan Almanlar'ın en büyük süpermarket zincirlerinden Edeka'nın şubesine giderek saat 12.00 - 13.00 saatleri arasında depremzedeler yararına kasiyerlik yapacak.

Tüm gelir AFAD'a bağışlanacak

Alman teknik direktörün markette bulunduğu süre içerisinde marketin tüm kasaları açık tutulacak ve bu saat aralığında elde edilecek tüm gelir, depremzedelerin yaralarını sarmak üzere AFAD'a bağışlanacak.

İlgini Çekebilir
Kuzey Kıbrıs çocuklarını uğurluyor
Habere Git

"Yaklaşık 13 milyon insanın yaşadığı 10'dan fazla şehri vurdu"

Stefan Kuntz daha önce yaptığı sosyal medya paylaşımında yardım çağrısı yapmıştı. Kuntz, "Sevgili dostlar, taraftarımız ve takipçilerimiz. Elbette Türkiye'deki depremlerden haberdar olmuşsunuzdur. Binlerce insan annelerini, babalarını, aile büyüklerini, evlatlarını veya kardeşlerini kaybetti. Birçoğu da yıkılan binaların altında mahsur kaldı. Bu depremler yaklaşık 13 milyon insanın yaşadığı 10'dan fazla şehri vurdu" diyerek açıklamasına başladı.

"TFF olarak bir yardım kampanyası başlattık"

Kuntz, "Birçok arkadaşım bana, 'Depremzedelere nasıl yardımcı olabiliriz' diye sordu. Bizler de Türkiye Futbol Federasyonu olarak bir yardım kampanyası başlattık. Bu kampanyaya milli oyuncularımız da, ailem, şahsım ve TFF de katılacak. Bu yardımların AFAD'ın hesabına ulaştırılacağının güvencesini verebiliriz. Bu resmi kurum, Türkiye'deki afet ve acil durum yönetiminden sorumludur" dedi.

"İster Alman, ister Türk, isterse diğer ülke vatandaşları olsun hiç fark etmez"

Kuntz, "Bu yardımların ihtiyaç sahiplerinin yararına ve bu bölgede kullanılacağından kesinlikle emin olabilirsiniz. Videonun sonunda AFAD'ın hesap numaralarını görebilirsiniz. Sizden ricam, bu videoyu mümkün olduğu kadar sosyal medya hesaplarımızda paylaşalım. Böylelikle, yardım etmek isteyenlere ulaşmış oluruz. İster Alman, ister Türk, isterse diğer ülke vatandaşları olsun hiç fark etmez. Teşekkürler" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Üç büyüklerden birlik çağrısı! Logolar yardım tırında
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler