A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz'dan Ermenistan Maçı Sonrası Açıklama

Akın Ungan
25.03.2023 - 22:00 | Son Güncellenme: 25.03.2023 - 22:59

A Milli Takım, Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde Ermanistan'ı deplasmanda 2-1 yendi. Teknik direktör Stefan Kuntz maçın ardından açıklama yaptı.

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz'dan Ermenistan Maçı Sonrası Açıklama

AJANSSPOR HABER

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri D Grubu'nda yer alan A Milli Takım, grubun ilk maçına Ermenistan deplasmanında çıktı. Ay-Yıldızlılar, zorlu mücadeleyi 2-1 kazanmayı başardı. Karşılaşmanın ardından teknik direktör Stefan Kuntz açıklamalarda bulundu.

"Beklediğimiz performansı sahaya yansıtamadık"

Stefan Kuntz, "Beklediğimiz performansı sahaya yansıtamadık. Gerçekçi olursak eğer iyi oynadığımız ve kaybettiğimiz çok maç oldu. Türkiye'nin tarihine bakarsak iyi oynamadığı maçı kazanması çok azdır" ifadelerini kullandı.

"Kesinlikle memnun kalmadım"

Kuntz, "Kesinlikle memnun kalmadım. İlk 30 dakikada defans oyuncularımızın pas kalitesi çok kötüydü. Topu oyuna sokamadılar" açıklamasını yaptı.

İlgini Çekebilir
2024'ü komşuda 3 puanla açıyoruz
Habere Git

"3'lü defansı ikinci yarı 4'lü sisteme çevirdik"

Oyunu değerlendiren Kuntz, "Bekleri oyuna soktuğumuzda opsiyonları yoktu. Oyuna katkı sağlayamadı. Bu yüzden 3'lü defansı ikinci yarı 4'lü sisteme çevirdik. Salih'i defansın önüne verdik. Bu biraz daha iyi oldu" dedi.

"İster istemez oyuncular bazen kilitlenebiliyor"

Kuntz, şunları kaydetti: "Ermenistan'da genel olarak iyi karşılandık. Bugün baskı biraz daha farklıydı. Takım gençti, hocaları yeniydi. Agresif oynadılar. Bizi zorlamaya çalıştılar. İster istemez oyuncular bazen kilitlenebiliyor. Sonuçta galibiyetle ayrıldık"

"Enes'ten daha kötü performans gösterenler oldu"

Stefan Kuntz, "Enes Ünal'a odaklanmamız doğru olmaz. Enes Ünal'dan daha kötü performans gösterenler oldu. Enes'in oyun içinde konsantrasyonu yüksek. İkinci golde bunu gördük. Önemli bir gole katkı sağladı. Bunlar da bir oyuncu için çok önemli anlar" açıklamasını yaptı.

İlgini Çekebilir
Mert Günok: "Hem geldiğimiz ülke hem ilk maç... Zor oldu"
Habere Git

"Bursa'da favori olan taraf biz olmayacağız"

Kuntz son olarak, "Hırvatistan maçı farklı olacak. Favori olan taraf biz olmayacağız. Aynı zamanda Bursa'da taraftarımız arkamızda olacak ve stadyumumuz dolu olacak. Milli maçlarda duygular da işin içine girince performans farklı oluyor. Ben Bursa taraftarının ne kadar iyi olduğunu biliyorum. Bursa'daki maç çok farklı olacak" dedi.

"Oruçlu oyuncuları oynatmıyor" iddiasına cevap

Stefan Kuntz, bir gazetecinin oruç tutan oyuncuların oynatılmadığı, Abdülkerim Bardakcı'nın da bu nedenle kadro dışı kaldığı iddiası üzerine sorduğu soruya, "Karşı bir soru sormak isterim. Benim kadro belirlerken oruçlu olmalarının niteliğinde karar verdiysem neye dayanarak bunu düşünüyorsunuz?" diye cevap verdi.

"A Milli Takım'da birçok oyuncu niyetliydi"

Kuntz, "Doğru olan A Milli Takım'da birçok oyuncu niyetliydi. Yüzde 100 bu konuyu destekliyorum ben. Ben kadromu kurarken o gün performans yönünden o maçı en iyi şekilde nasıl oynayabilirim buna göre oyuncularımı seçiyorum" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'a Dries Mertens, Midtsjö ve Yusuf Demir müjdesi
Habere Git

"Kültürel değişikliklere saygı duyuyorum"

Sözlerini sürdüren Alman teknik adam, "Ben severek buradayım. Kültürel değişiklikleri kabulleniyorum ve saygı gösteriyorum. Bu tarz durumlar benim karar verme sürecimde etkili olmuyor" şeklinde konuştu.

"Abdülkerim'in 2 haftalık tedavi süreci olduğu söylendi"

Kuntz, "Abdülkerim konusu rahat açıklığa kavuşacak. Biz perşembe günü en son Abdülkerim'i tedavi eden doktorlardan rapor aldık. Nöroloji bölümünde 2 haftalık tedavi süreci olduğu söylendi. Biz de bu doğrultuda karar vermiş olduk" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler